Kerum ostao i bez trgovačkog centra Joker?

Autor: Božica Babić , 07. rujan 2016. u 22:00
Foto: Pixsell

Bivši splitski gradonačelnik svoje dugove rješava prodajom nekretnina.

Željko Kerum, kontroverzni splitski poduzetnik i bivši gradonačelnik, konačno je, prema pisanju Slobodne Dalmacije, našao kupca za jednu od svojih posljednjih velikih nekretnina: šoping centar Joker nazvan po sinu Jošku. Pokaže li se vijest točnom, to bi značilo da je Joker vlasnika promijenio uz svoj deveti rođendan jer je otvoren početkom listopada 2007.

Joker je prema neslužbenim, no pouzdanim informacijama Slobodne, za 50-ak milijuna kuna navodno kupio njemački mirovinski fond. Kada je šoping centar, koji se prostire na 53.000 četvornih metara te broji 100-ak trgovina i ugostiteljskih sadržaja plus pet kinodvorana, otvoren, objavljeno je kako je ta investicija teška oko 70 milijuna eura te da je 60 posto iznosa financirao Kerum, a ostatak Immorent leasing iz grupe Erste banke.

O prodaji centra piše se još od 2013., kad su također spominjani njemački mirovinci uz cijenu od 70 milijuna eura, no vijest je brzo demantirana s obzirom na to da je i nad tom Kerumovom nekretninom visjela bankarska hipoteka. U svibnju ove godine kao mogući kupci licitirani su nepoznati srpski poduzetnici, uz podatak da centar vrijedi 100 milijuna eura.     

Komentari (1)
Pogledajte sve

https://www.instagram.com/rvatina/

New Report

Close