Kerum će tražiti ponovno prebrojavanje glasova: Ovo nije pobjeda, ovo je sramota

Autor: Poslovni.hr/H , 04. lipanj 2017. u 20:23
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Kandidat HGS-a za splitskog gradonačelnik Željko Kerum u nedjelju je navečer nakon izlaznih anketa najavio da će tražiti ponovno brojanje listića, jer kako je rekao, “bilo je pritisaka na njegove ljude na biračkim mjestima”.

Nakon što je prebrojeno više od 99 posto glasova Andro Krstulović Opara dobio je 46,20 posto glasova, a Željko Kerum 44, 29 posto glasova. Kerum se opetovano pozivao na veliki broj nevažećih listića tvrdeći da ih je previše i da je to krađa.

"5000 nevažećih glasoova, to je nemoguće, to je strašno", rekao je Kerum. 

Opara ima 1100 glasova više od Keruma, a u Splitu je 5400 nevažećih listića – čak 9,5 posto.

Kerum je nakon izlaznih anketa rekao da drži kako je razlika od 1,6 posto dovoljna da večer završi u njegovu korist i da će biti pobjednik. Ocijenio je da je jasno kako je "protivnik i njegova kompletna klika željeli na silu dobiti grad Split", a on je siguran da ga neće dobiti.

 "Nakon završene večeri ću tražiti ponovno brojanje listića zato što su se posljednja tri dana ponašali nekorektno. U petak u 23 sata su išli u Pakoštane kod generala Ante Gotovine. On se slikao s njima. U subotu ujutro su imali skup što nije fer i korektno, a i kršili su se propisi izborne šutnje. Danas su isto tako vršili pritiske na svim biračkim mjestima. Moji ljudi su jedva izdržali na biračkim mjestima i završili ovu priču. Zato ću inzistirati na ponovnom brojanju listića", rekao je Kerum.

 Ocijenio je da je HDZ uhvatila panika i da su na silu željeli pobjedu i "da svi znaju što si radili."  Rekao je da mu nije teret izgubiti koliko je to teško HDZ-u

 Zahvalio se građanima koji su mu dali podršku i glas, ali i njihovoj djeci riječima da će svoju večerašnju pobjedu pokloniti "svoj djeci Splita jer će raditi za njih."

 Kako je rekao "njegove su ljude na biračkom mjestima htjeli staviti na marginu, da ne mogu biti prisutni u praćenju stvari u tijeku biranja, odnosno zaokruživanja".

 Prednost Željka Keruma komentirao je njegov suradnik i zamjenik Jure Šundov  koji je rekao da su učinili sve da bi se kvalitetno i dobro prebrojali glasovi i vjeruje u pobjedu.

"Mi smo bili stvarni i moralni pobjednici već u prvom krugu. Svi su nas bili otpisali, a Željko Kerum se vratio na velika vrata. Sve što je učinjeno u prvom i drugom krugu djelo je Željka Keruma. On je iskreirao kampanju i siguran sam u pobjedu",  rekao je  Šundov koji je siguran u pobjedu.

Komentirajte prvi

New Report

Close