KEKS Pay aplikacija dosegnula 300.000 korisnika

Autor: Objava za medije , 06. listopad 2022. u 13:50
FOTO: Pixabay

Jedna od najpopularnijih funkcionalnosti ove aplikacije je besplatno plaćanje komunalnih usluga više od 65 izdavatelja računa u preko 20 hrvatskih gradova, a kontinuirano se usluzi KEKS Pay režije uključuju novi izdavatelji računa, primarno jedinice lokalne samouprave, komunalna poduzeća, vrtići i drugi.

Aplikacijom KEKS Pay, koju je Erste banka lansirala prije nešto manje od četiri godine, služi se više od 300.000 korisnika. U odnosu na oko 230 tisuća korisnika, koliko ih je bilo na kraju 2021. godine, radi se o povećanju od 30%. Ukupan volumen transakcija u tri kvartala 2022. godine iznosio je 642 milijuna kuna, 80% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kada je iznosio 355 milijuna kuna. O zadovoljstvu korisnika aplikacije najbolje govore prosječne ocjene u Google Play Storeu od 4,8 i 4,9 u Apple App Storeu.

Od početnog slanja i primanja novca među prijateljima, aplikacija KEKS Pay u posljednjih se četiri godine razvila do raznih mogućnosti koje trenutno nudi, pri čemu su samo neke od njih kupnja GSM bonova i plaćanje cestarina, plaćanje parkinga, mogućnost uplaćivanja donacija i plaćanje u webshopovima i trgovinama koje podržavaju plaćanje KEKS Payem. Jedna od najpopularnijih funkcionalnosti ove aplikacije je besplatno plaćanje komunalnih usluga više od 65 izdavatelja računa u preko 20 hrvatskih gradova, a kontinuirano se usluzi KEKS Pay režije uključuju novi izdavatelji računa, primarno jedinice lokalne samouprave, komunalna poduzeća, vrtići i drugi.

Glavne prednosti KEKS Paya su jednostavnost, sigurnost te činjenica da su korisnici u većini slučajeva oslobođeni plaćanja bilo kakvih naknada. KEKS Pay omogućuje brzo i sigurno slanje i primanje novca i to bez ikakvih naknada, a ujedno je i prvo bankarsko rješenje na hrvatskom tržištu namijenjeno svim zainteresiranim korisnicima, neovisno u kojoj banci imaju otvoren račun. Tako su od ukupnog broja korisnika aplikacije KEKS Pay 75 posto klijenti drugih banaka, a 25 posto njih ima račun otvoren u Erste banci.  Aplikacija je posebno zanimljiva zbog svoje jednostavnosti. Svatko je može besplatno instalirati te poslati ili zatražiti novac od prijatelja, a da pritom ne mora upisivati brojeve računa. Naime, za prijenos novca na račun drugog korisnika potreban je samo njegov broj mobitela te nije potrebno otvarati račun. Korisnik novac može poslati s kartice koju i inače koristi, bilo kreditne ili debitne, odnosno s tekućeg računa, a novac stiže na bilo koji IBAN koji upiše primatelj.

Komentirajte prvi

New Report

Close