Katastrofalan pokazatelj turističke sezone: Što za Jadran znači srpanj, to za njih znači ožujak

Autor: Poslovni.hr , 14. travanj 2020. u 12:41
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Vlada se ipak nada da grana koja najviše podiže BDP i puni državnu kasu, turizam, neće biti toliko pogođena.

Posljedice koronavirusa na gospodarstvo već su vidljive. Vlada se ipak nada da grana koja najviše podiže BDP i puni državnu kasu, turizam, neće biti toliko pogođena, piše RTL.

Katastrofalan pokazatelj za sezonu

No Slavonci govore su uvjereni da hoće, jer što za Jadran znači srpanj, to za Slavoniju znači ožujak. Usto slavonski je turizam precizan, no nažalost i katastrofalan pokazatelj kakva će sezona biti. Osječanin Vlado, dok hoda praznim hodnicima svojega pansiona teško mu je i slušati političare kako govore: “Sreća u nesreći je da je da je koronavirus došao – izvan turističke sezone.”.

“Nama je sad puna sezona. Mi u ovom periodu godine smo, treći, četvrti, peti mjesec smo, popunjenost seže do 95%. Znači, mi smo već izgubili tu, što bi na Jadranu rekli “špicu” U ovim trenucima pozdravljam kolege na Jadranu, ali mi smo to doživjeli”, rekao je Vladimir Poznić, vlasnik obiteljskog pansiona.

Njegova supruga neutješno gleda u računalo. Baš sve je otkazano. A Slavonija je inače destinacija za ostati dan dva prije ili poslije odmora na Jadranu, pa već znaju – i Jadran čeka slično.

“Stanica za kući, odnosno stanica za more. To znači da oni na Jadran doći neće”, upozorava vlasnica obiteljskog pansiona Jasmina Krkić-Poznić.

Baranja je tek prepoznata kao spektakularna turistička destinacija. Ali i tamo – ista slika.

”Od 1.3. od kad je krenuo napad virusa, mislim da je pad od 100%”, izjavio je Matej Perkušić, direktor Turističke zajednice Baranja.

Komentirajte prvi

New Report

Close