Kasni vam naručena roba? Iz Hrvatske pošte imaju objašnjenje

Autor: Poslovni.hr , 22. prosinac 2022. u 07:50
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

U odnosu na lanjski prosinac, dnevnih je pošiljki čak 40 tisuća više. Razlog je sve češća internetska kupnja, ali i sve veća popularnost “crnog petka”. 

Kako iz godine u godinu raste broj onih koji kupuju online, i Hrvatskoj pošti raste obujam posla. Na dan u sortirnici prime i do 100 tisuća paketa pa se nerijetko događa da pošiljke kasne, piše HRT. Kroz centar u Velikoj Gorici prolaze gotovo svi poslani paketi, a većinom ih obrađuje stroj. Kamere detektiraju na koju adresu trebaju stići pošiljke.

“Stroj može u sat vremena sortirati 15 tisuća paketa i to onih najmanjih od 100 g pa do najvećih od 30 kg. Sortirnica radi u tri smjene. Pogon je u radu od 0 do 24 i iz tog razloga uspijevamo sve ono što dođe taj dan i iznijeti. Kada ne bismo na taj način radili ne bismo imali više mjesta za pošiljke”, rekao je Krešimir Domjančić, voditelj odjela za odnose s javnošću Hrvatske pošte.

Ovog prosinca više pošiljki

“Svega imamo. Imamo jako puno web shopova, Korisnici naručuju od robe do ukrasa, lampica, veš mašina, televizora i ostalog. Ne idu sve pošiljke na stroj, ali sve ove što su u kutijama idu na stroj”, kazala je Irena Majerić, voditeljica tima u sortirnici.

U odnosu na lanjski prosinac, dnevnih je pošiljki čak 40 tisuća više. Razlog je sve češća internetska kupnja, ali i sve veća popularnost “crnog petka”.

“Radi se o manjem postotku pošiljaka koje kasne. Nije to samo problem Hrvatske pošte, nego cijeli logistički lanac tijekom prosinca zbog povećanih količina primjećuje poteškoće pa može biti kašnjenja i kod samog dobavljača i kod otpreme iz trgovine i u Hrvatskoj pošti”, kazao je Domjančić za HRT.

Komentirajte prvi

New Report

Close