Karisma bi ulagala oko aerodroma

Autor: Marija Crnjak , 29. siječanj 2017. u 12:14
Sensimar Kalamota Island Resort

Kalamota na Koločepu lani ostvario 29 mil. kuna prihoda.

Sensimar Kalamota Island Resort na Koločepu, koji od 2013. godine posluje u sastavu Karisma Adriatic Hotela, u 2016. je ostvario prihod od oko 29 milijuna kuna, uz neto dobit od oko tri milijuna kuna.

Resort je u prošloj godini radio je 182 dana uz popunjenost od 90 posto, što je rezultat uspješne provedbe financijskog i operativnog restrukturiranja hotela KHA grupacije, ističu u kompaniji koja bilježi rast broja zaposlenih na godišnjoj razini za oko 5 posto.  U KHA ističu da popunjenost hotela jamči suradnja s turoperatorom TUI, koji u Hrvatsku većinom dovodi goste iz Ujedinjenog kraljevstva, Njemačke i skandinavskih zemalja.

U pravilu, riječ je o novim gostima koji do sada nisu boravili u Hrvatskoj. KHA je tijekom 2014. i 2015. u Koločep uložila više od 29 milijuna kuna, brendirajući ga kao resort za odrasle koji posluje pod imenom Sensimar. "Karisma Adriatic Hotels i nadalje će, kroz akvizicije ili upravljanje hotelima, nastaviti širiti svoje poslovanje i to prije svega u području koje gravitira zračnim lukama Dubrovnika, Splita i Pule te na taj način sudjelovati u unapređenju hrvatske turističke ponude", kažu u kompaniji koja je u vlasništvu Agrokora, TUI-a te meksičke tvrtke Karisma.

Komentirajte prvi

New Report

Close