Karamarko: Tražit ćemo prijevremene parlamentarne izbore

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. ožujak 2013. u 08:51
Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Predsjednik HDZ-a u emisiji je komentirao aktualno stanje u državi, Vladinu gospodarsku politiku…

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tomislav Karamarko izjavio je večeras za Hrvatsku televiziju kako se pokazalo da je Plan 21 Kukuriku koalicije bio obmana, te da će nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju tražiti prijevremene parlamentarne izbore.

Pokazalo se da je Plan 21 Kukuriku koalicije bio obmana. Imamo ekipu koja je nekompetentna, neekspertna pa čak i prepotentna. Nakon ulaska u EU tražit ćemo prijevremene parlamentarne izbore, rekao je predsjednik najjače oporbene stranke gostujući u večerašnjoj emisiji HTV-a "Tema dana".

Predsjednik HDZ-a u emisiji je komentirao aktualno stanje u državi, Vladinu gospodarsku politiku, izbore za Europski parlament, slučaj Jadranke Kosor te rejting HDZ-a.

U ovoj teškoj gospodarskoj situaciji besmisleno je jurcati za nekim rejtingom, rekao je Karamarko. Dodao je kako su za njega ankete vrlo relativne te ocijenio da su u slučaju HDZ-a one uvijek vrlo loše, a da rezultat na izborima pokaže puno bolje stvarno stanje.

Rezultati anketa su relativni a na njih utječe, među ostalim i prezentacija u medijima, ustvrdio je Karamarko.

Priznao je da su imali nekih problema u stranci. No, kaže, dnevno je na terenu obilazi gradove i atmosfera je jako dobra.

Slučaj izbacivanja Jadranke Kosor iz stranke nije želio komentirati. Rekao je da ne može komentirati nepravomoćne odluke stranačkog Suda časti. Uvijek će biti zadovoljnih i nezadovoljnih, koji će ulaziti i izlaziti iz stranke, rekao je Karamarko. Nije želio komentirati ni izlazak Branka Vukelića iz stranke, kazavši samo da su Vukelićevi argumenti neuvjerljivi.

Karamarko je također rekao kako je parola njihove stranke 'van kriminal i korupcija' i 'drugačiji HDZ'.

Htio bih da se HDZ promatra kroz dioptriju onoga što sam ja radio kao ministar unutarnjih poslova u borbi protiv kriminala. Ne prihvaćamo kolektivnu odgovornost, zaključio je Karamarko.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Karamrko ce traziti prijevremene izbore? I tko bibioo u njegovoj vladi i sto bi bilo drugacije? Karamarko je organski lijen covjek koji nista nezna raditi. Nevjerojatno je da ga je HDZ izabrao za stranackog sefa….no valjd aoni znaju zasto.

New Report

Close