Kamping sektor nadmašio 2022. za 7%, ponuda sve bogatija

Autor: Poslovni dnevnik , 04. srpanj 2023. u 22:00
Već sada čak 44% od ukupnog broja kreveta nalazi se u kampovima s 4 zvjezdice/J. GALOIĆ/PIXSELL

Do kraja lipnja u broju noćenja ostvaren je rast od 7% u odnosu na usporedno razdoblje 2022., odnosno čak 22% u odnosu na 2019.

Odlični rezultati stižu iz hrvatskog kampinga sektora koji s 833 kampova prihvatnog kapaciteta većeg od 255 tisuća gostiju ostvaruje čak 24% svih noćenja turista u RH.

Do kraja lipnja u broju noćenja ostvaren je rast od 7% u odnosu na usporedno razdoblje 2022., odnosno čak 22% u odnosu na 2019. Sadašnje stanje rezervacija daje razloga za optimizam za preostali dio godine te se očekuje da će usprkos značajnom povećanju troškova poslovanja, rast prihoda nadmašiti fizičke pokazatelje – dolaske i noćenja.

Do kraja lipnja najviše je gostiju došlo iz Njemačke, s ostvarenih 2,25 milijuna noćenja i porastom u odnosu na 2022. od čak 6%. Slijede gosti iz Slovenije s rastom od +4%, Austrije s +6%, Poljske s rastom od 25%…

I ove su godine nastavljene velike investicije u sadržaje te povećanje kvalitete smještajnih objekata, kao i u zeleno i održivo poslovanje. Već sada čak 44% od ukupnog broja kreveta nalazi se u kampovima s 4 zvjezdice, a raste i udio kapaciteta u 5 zvjezdica.

Hrvatsku su kampovi, po ocjeni njemačkog ADAC-a, ispred svih na Mediteranu, ukupno u Europi na drugom mjestu.

Kamping goste tek čekaju najveće novosti, među njima i jedna od najvećih greenfield investicija u kampove u proteklih desetak godina – Aminessov Avalona Camping Resort koji će prve goste dočekati nakon kolovoškog vrhunca sezone.

Kamp na Pagu bit će prvi takav objekt s pet zvjezdica na otoku, ali ujedno i prvi u Hrvatskoj koji će gostima nuditi kamp-parcele s privatnim bazenima. Zaton Holiday Resort pripremio je dvoetažni kompleks na 4000 četvornih koji će postati novi centar zabave i uključivati inovativni znanstveni park, gdje će se najmlađi moći zabavljati uz zagonetne eksperimente. 

Komentirajte prvi

New Report

Close