Kamp Plitvice s 5* ne odustaje od 365 modela

Autor: Marta Duić , 03. prosinac 2019. u 12:21
U kamp je dosad uloženo 35 milijuna kuna

Interes gostiju za blagdane i zimsku sezonu nadmašio je očekivanja, kažu dodajući da ipak najviše ovise o – snijegu.

Kamp Plitvice koji je otvoren u kolovozu, jedan je od tri kampa s pet zvjezdica u Hrvatskoj. Nakon uspješne ljetne sezone, iz kažu kako je interes gostiju za  blagdane i zimsku sezonu nadmašio njihova očekivanja.

"Iako u bukingu za zimsko razdoblje uvelike ovisimo o vremenskim prilikama, odnosno neprilikama, jer gosti, naravno žele snijeg, popunjeni smo od 27. do 31. prosinca, dok nam je za Božić manji odaziv gostiju što je i očekivano s obzirom na to da ipak u pitanju obiteljski blagdan. Nakon Nove godine, nažalost ovisimo o  vremenu, a iz iskustva znamo da u tom periodu obično rezerviraju smještaj samo nekoliko dana unaprijed", objašnjavaju nam iz Kampa Plitvice.  Kako tvrde, uvjerljivo najčešći gosti su Nijemci, pa domaći i Francuzi, a zatim Talijani i Švicarci. Prosječan boravak gostiju zasad je 1,7 dana po gostu. 

Stranci vodeći gosti
"Otvoreni smo tijekom cijele godine. U gradnju luksuznoga kampa, koji se prostire na 16.000 metara četvornih i koji zapošljava tridesetak ljudi, uloženo je 35 milijuna kuna. Kamp raspolaže sa 17 ekskluzivno uređenih i potpuno opremljenih mobilnih kućica s terasom, 30 parcela za kampiranje površine od 100 do 150 četvornih metara i osam kamp-mjesta za šatore", dodaju. Iako je ovaj kamp otvoren tek sredinom kolovoza, u ljetnoj sezoni bio je 100 posto popunjen, a jesenska popunjenost parcela bila je, kažu, na oko 70 posto, a mobilnih kućica 60 posto. Zanimljivo je da su među gostima čak 90 posto stranci.

'Jedini ispravni put'
"Trenutno je najveći problem premalo smještajnih jedinica u odnosu na potražnju, stoga u što skorije vrijeme namjeravamo prošiti smještajne kapacitete za minimalno 20 smještajnih jedinica i  desetak kamp parcela", najavili su iz Kampa Plitvice. I sami napominju kako jedino smještaj visoke kvalitete može produljiti turističku sezonu u Hrvatskoj. "To je jedini ispravni put ukoliko ne želimo uništiti prirodu s masovnim turizmom i betonizacijom obale", poručili su iz Kampa Plitvice. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ako je toliko popularno onda neka naprave cestu s dvije trake da nema gužvi.

New Report

Close