Kamere postavljene i na mjestima na kojima ih mnogi ne bi očekivali

Autor: Poslovni.hr , 18. travanj 2021. u 09:33
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Katkad kamere nisu u funkciji.

Građani Pule su manje-više upoznati s činjenicom da su na ulasku u poslovne prostore, ispred bankomata, povijesnih spomenika i na drugim lokacijama u gradu postavljene nadzorne kamere čija je svrha raskrinkati eventualnog prijestupnika ili vandala. A takvih je uvijek bilo. Međutim, kamere se nalaze i na mjestima na kojima ih mnogi ne bi očekivali. U Koparskoj ulici, na primjer, piše Glas Istre.

Nedavno je turistički portal LiveCamCroatia objavio da su postavili kameru upravo u toj ulici, a kako bi građani, objašnjavaju, imali uvid u stanje prometa na toj dionici, moguće čepove i slično.

– LiveCamCroatia u svrhu turističke prezentacije postavlja i održava live web kamere iz Hrvatske. Sastavni smo dio WhatsUpCams grupe web kamera iz cijelog svijeta. Postavljeno je više stotina kamera koje većinom financiraju gradovi i turističke zajednice putem ugovora o održavanju, kažu s tog portala.

Navode nadalje da katkad kamere nisu u funkciji, poput one kod Arene.

– Najčešće greške su problemi s internetom ili napajanjem za kameru, ali redovno vršimo servise i osposobljavamo neispravne kamere. Sve su postavljene u skladu sa zakonskim normama o videonadzoru ili snimanju javnih površina i usklađene su sa smjernicama GDPR-a, kažu iz LiveCamCroatije.

U Gradu Puli kažu za Glas Istre  da kamere LiveCamCroatije nisu postavljene u suradnji s njima, a u Turističkoj zajednici Pule saznajemo da nisu financirali taj projekt.

Komentirajte prvi

New Report

Close