Kako vam dopunsko osiguranje može olakšati život

Autor: Sponzorirani članak , 18. veljača 2014. u 11:07
Photo: Anze Petkovsek/Zurnal24/PIXSELL

Osiguranje života uz štednu dimenziju sadrži takozvanu riziko komponentu koja omogućuje financijsku zaštitu.

Osiguranje života uz štednu dimenziju (s obzirom da je ovu vrstu police moguće ugovoriti na najmanje pet i najviše 30 godina te se nakon isteka tog razdoblja korisniku isplaćuje ugovorena svota), sadrži takozvanu riziko komponentu koja omogućuje financijsku zaštitu ako se dogodi prijevremena smrt osigurane osobe.

Osim rizika smrti policom osiguranja života moguće je dodatno se osigurati i protiv više vrsta rizika među kojima su primjerice invalidnost, teške bolesti te boravak u bolnici. Tako zapravo maksimalno financijski možete zaštititi i sebe i svoju obitelj u neugodnim situacijama koje život zna neočekivano donijeti.

Uz policu životnog osiguranja moguće je tako ugovoriti dopunsko osiguranje od nezgode. Ono sadržava pokrića za slučaj nastanka invalididteta i boravka u bolnici uslijed nezgode.

Dogodi li se, međutim, da je nakon nezgode osiguraniku ostao trajni invaliditet isplata po zaključenoj polici izravno je vezana uz utvrđeni stupanj invalidnosti. U slučaju kada je postotak trajnog invaliditeta veći od 50 posto, osiguraniku za svaki postotak invaliditeta isplaćuje dvostruka naknada. Ako je pak priznata invalidnost veća od 75 posto, osiguraniku se isplaćuje četverostruka naknada i to za svaki postotak koji prelazi 75 posto. 

Među dopunskim osiguranjima koja se mogu ugovoriti uz policu životnog osiguranja jesu i ona koja pokrivaju situacije u kojima kod osiguranika nastane neka od desetak najčešćih teških bolesti, odnosno bolesnih stanja. Na listi teških bolesti su: tumori, srčani infarkt, moždani udar, zatajenje bubrega, transplantacija vitalnih organa, te paraliza, sljepoća i koma nastale zbog nesretnog slučaja kao i teške opekotine, ali i Alzheimerova bolest.

Kada je riječ o bolestima i bolesnim stanjima, osiguravatelji postavljaju ograničenja. Policu mogu ugovoriti klijenti životne dobi od 14 do 55 godina, odnosno pri isteku osiguranja osiguranik ne smije biti stariji od 65 godina.

Nastane li teška bolest za vrijeme trajanja ugovorenog osiguranja i preživi li osiguranik 30 dana nakon dijagnosticiranja neke teške bolesti, on ima pravo na isplatu iznosa ugovorenog za taj vid dopunskog osiguranja što mu olakšava situaciju u takvim okolnostima dok se polica u dijelu koji se odnosi na osiguranje života nastavlja uredno voditi.

 

 

New Report

Close