Kako putovati na more: Jedno prijevozno sredstvo ima prednost nad drugima

Autor: Poslovni.hr , 18. lipanj 2020. u 11:19
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Svi subjekti koji pružaju usluge na odmorištima duž autoceste pridržavaju se svih uputa, mjera i preporuka sukladno Odlukama koje donosi Stožer Civilne zaštite RH.

Putovanje osobnim automobilom u zdravstvenom smislu svakako ima prednost pred zrakoplovima, vlakovima i autobusima, jer smo u vozilu sami, odnosno sa svojom obitelji ili prijateljima, piše Večernji list. Ipak, zaustavljamo se na odmorištima, na benzinskim postajama, te na tim lokacijama valja voditi računa o pojačanoj higijeni i držanju razmaka od osoba koje nisu dio naše skupine. Kad god je to moguće, za potrebne predmete i usluge plaćajte beskontaktno. Izbjegavajte nepotrebno diranje predmeta na javnim površinama, ponesite sa sobom sredstvo za dezinfekciju ruku.

S obzirom da je putovanje autocestom brže i sigurnije, a ovoga je ljeta izostalo i sezonsko poskupljenje, valja razmisliti o investiranju u ENC uređaj za beskontaktno plaćanje, kojega HAC nudi uz 40% popusta, po cijeni od 73 umjesto 122 kune. Ako putovanje kraće traje, rjeđe ćete se morati zaustavljati, pa ćete manje dolaziti u doticaj s javnim prostorima i drugim turistima. Za zaustavljanje svakako birajte lokacije na kojima vidite da je manja gužva, te izbjegavajte prenatrpane objekte.

– Svi subjekti koji pružaju usluge na odmorištima duž autoceste pridržavaju se svih uputa, mjera i preporuka sukladno Odlukama koje donosi Stožer Civilne zaštite RH, a sve kako bi se spriječilo širenje koronavirusa. Od njih smo tražili da poduzmu sve potrebne mjere kako bi se vozačima i putnicima pružila primjerena usluga te omogućilo sigurno i udobno putovanje. Posebno apeliramo na na čistoću objekata i javnih sanitarija, kao i potrebu povećanog angažmana u razdobljima velikih gužvi. Na mjestima gdje je to moguće omogućeno je besplatno korištenje internetskih usluga – navode iz HAC-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close