Kako povećati efikasnost i spriječiti zloupotrebe

Autor: Darko Bičak , 18. studeni 2020. u 22:00
Davor Iljkić, predsjednik ICCrA Instituta

Na konferenciji će govoriti Veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj W. Robert Kohorst i predsjednik organizacije Skupina država protiv korupcije (GRECO) Marin Mrčela.

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) će u utorak 24. studenog organizirati konferenciju “Važnost compliancea (usklađenosti) u poslovnim procesima“, a uz podršku ICCrA Instituta za compliance.

Kako ističu u HUP-u, cilj im je povećati svijest o complianceu kao mehanizmu koji dovodi do veće učinkovitosti i produktivnosti unutar kompanija, a ujedno je i alat za sprečavanje raznih oblika zlouporaba i prijevara.

Na konferenciji će govoriti Veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj W. Robert Kohorst i predsjednik organizacije Skupina država protiv korupcije (GRECO) Marin Mrčela, nakon čega slijedi panel rasprava na kojoj će predstavnici privatnog sektora objasniti kako u svojim kompanijama primjenjuju compliance u poslovanju.

Za sve koji konferenciju neće moći pratiti uživo ide streaming putem YouTube kanala HUP-a. Damir Zorić, glavni direktor HUP-a, ističe da je compliance i dalje nedovoljno poznat u našem gospodarskom i javnom životu iako je za većinu međunarodnih multinacionalnih korporacija već dugo godina obveza i neizostavan čimbenik u poslovanju.

Veleposlanik Kohorst je komentirao kako je compliance ključ u promociji dinamičnoga gospodarstva, u kojem postoji mjesto pod suncem za sve oblike poslovanja.

“Po završetku konferencije predstavit ćemo s HUP-om hrvatske smjernice za compliance”, kazao je Davor Iljkić, predsjednik ICCrA Instituta.

Komentirajte prvi

New Report

Close