Kako je E-kolektor dvaput upao u iste probleme

Autor: Suzana Varošanec , 04. ožujak 2020. u 08:01
GettyImages

Osnovana prije šest godina, ova brzorastuća tvrtke u branši gospodarenja industrijskim otpadom tadašnjeg Agrokora, potopljena dugovima u slomu tog koncerna, voljom vjerovnika u predstečaju je spašena.

Od otpisa dugova u predstečaju kratak je bio put do stečaja za E-kolektor, dužnika kojem teče rok u kojem treba uplatiti 1000 kuna predujma, inače će zagrebački TS stečajni prijedlog odbaciti kao nedopušten.

Osnovana prije šest godina, ova brzorastuća tvrtke u branši gospodarenja industrijskim otpadom tadašnjeg Agrokora, potopljena dugovima u slomu tog koncerna, voljom vjerovnika u predstečaju je spašena. To je sudskim rješenjem utvrđeno u srpnju 2018., dok su po izvješćima za tu godinu očekivanja uprave ukazivala na uredno ispunjavanje predstečajnih obveza.

Potvrđenim sporazumom otpisali su 70% obveza, a preostalih 47 milijuna kuna dospijeva u roku od 7 godina, uz poček od godinu dana od pravomoćnosti rješenja. Stoga je pravo pitanje kako je faza u koju je dužnik ušao po isteku grace perioda ubrzano kulminirala s tako pogoršanom situacijom da već danas TS konstatira da su obveze dužnika veće od imovine, u postupku u kojem dužnik zbog prezaduženosti sam traži otvaranje stečaja.

Na moguće probleme signaliziralo je izvješće o financijskom položaju na kraju 2018., znači nakon izglasavanja PSN, u kojem je utvrđeno da gubitak iznad visine kapitala iznosi 4,9 mil. kn, a kratkoročne obveze premašuju kratkotrajnu imovinu za 2,7 mil. kn. U međuvremenu ipak mijenjali su se vlasnici, pa tako i uprave.

Od Energije Naturalis tvrtku je preuzela Trgo-Sirovina, dok je novi vlasnik Arido, čija je zadnja vlasnica i direktorica Mirela Drempetić, bivša direktorica E-kolektora iz dijela 2019.

Komentari (2)
Pogledajte sve

pojeo vuk magare

Po firmi se priča da nas preuzima gradska čistoća,sve u svemu lopovska firma sa lopovima vlasnicima koji muljaju sa otpadom već godinama i prije osnutka e-kolektora,provjerite malo povezane firme i osobe,svi podaci su javno dostupni…ima tu posla za policiju i sudstvo ali u krivoj smo državi,lova je nestala ostali milijunski dugovi,naravno državi i radnicima…

New Report

Close