“Kad se Ribić pojavi na TV-u, sto autobusa krene za Njemačku”

Autor: Poslovni.hr , 26. siječanj 2018. u 10:09
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Vilim Ribić sukobio se s Milanom Račićem zbog ekonomske krize.

Vilim Ribić sukobio se s Milanom Račićem zbog ekonomske krize. Upirali su prst jedan u drugoga, tražeći krivca za odlazak kvalificirane radne snage i ekonomsku krizu.

"Svaki put kad se Ribić pojavi na televiziji, sto autobusa krene prema Njemačkoj", rekao je Račić u HRT-ovoj emisiji "Otvoreno". Na to mu je Ribić odgovorio kako su ekonomisti poput njega osuđeni od strane cijeloga svijeta zbog lošeg savjetovanja za vrijeme ekonomske krize, a da do iseljavanja dolazi zbog četverogodišnjeg pada BDP-a, a ne zbog lošeg sindikalnog rada.

Preporuke MMF-a o zamrzavanju plaća javnih službenika, za Ribića su nedopustive. Istaknuo je i da postoji praksa sastanka sindikalnih predstavnika MMF-om gdje se postigne visok stupanj suglasnosti. 

"Oni se s nama slože da plaće trebaju rasti, a onda napišu ovakve preporuke. Dakle te preporuke piše netko iz zemlje za poželjnu politiku Vlade u zemlji, smatra Ribić. Kazao je i kako su javni službenici spremni za štrajk ako za njim bude potrebe. Sindikati će ovih dana početi s pripremom metodama pritiska", rekao je Ribić jer upozorava kako je nedopustivo daljnje obezvrjeđivanje radnika.

Ante Zvonimir Golem je naglasio kako zdravstvo nije deficitarno i kako mu nije potrebna reorganizacija. Upozorio je kako se tu radi o floskulama.

"Zdravstvo nema dug, postoji dug države prema osiguravatelju za one usluge koje je zdravstvo odradilo", rekao je Golem istaknuvši kako plaće za zdravstvene djelatnike ne dolaze iz državnog proračuna nego iz zdravstvenog osiguranja.

Milan Račić je rekao kako osim odljeva mladih, gorući problem u Hrvatskoj predstavlja neefikasnost tržišta rada. Objasnio je da uspoređujući s državama srednje Europe, Hrvatska stoji izuzetno loše, a još je gora situacija na svjetskoj razini kada se gleda prema globalnom indeksu konkurentnosti.

"Hrvatska nikad u zadnjih osam godina nije bila na poziciji boljoj od stote", rekao je Račić.

Komentari (7)
Pogledajte sve

Kad se Milan Račić pojavi na televiziji, sto poduzeća ode u stečaj ili u likvidaciju!!!

Ribić moze samo prodavati svinjske polovice.

Od kada se Ribic is slicni “bore” za radnicka prava broj radnika se prepolovio a broj uhljeba i parazita utrostrucio.

Romel, 26.01.2018. u 15:20
javni službenici spremni za štrajk

Stvarno zabrinjavajuće.

New Report

Close