Južna Amerika i Karibi čekaju hrvatske tvrtke

Autor: Domagoj Puljizović , 13. veljača 2024. u 22:00
Ministar financija Marko Primorac/HGK

Cilj seminara jačanje je veza s regijom Latinske Amerike i Kariba te poticanje suradnje u privatnom sektoru.

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore, Ministarstva financija i Inter-američke banke za razvoj (IDB) hrvatskim su poduzetnicima na seminaru “Inter-američka banka za razvoj i Republika Hrvatska: Poslovne mogućnosti u Latinskoj Americi i na Karibima” predstavljeni projekti ulaganja, poglavito u području IT-a i obrazovanja.

“Putem ovog seminara, želimo dodatno učvrstiti našu vezu s IDB-om i regijom Latinske Amerike i Kariba, fokusirajući se na poticanje suradnje u privatnom sektoru i proširenje tržišta.

Seminar pruža hrvatskim tvrtkama jedinstvenu priliku da steknu vrijedna saznanja od stručnjaka za nabavu IDB-a, pružajući platformu za razumijevanje trenutačnih politika i trendova ulaganja na području Latinske Amerike i Kariba”, istaknuo je ministar financija Marko Primorac.

Cilj seminara jačanje je veza s regijom Latinske Amerike i Kariba te poticanje suradnje u privatnom sektoru. Specijalisti IDB-a održali su prezentacije o cyber-sigurnosti, digitalizaciji te o obrazovnom sustavu u toj regiji. IDB je najveći multilateralni zajmodavac u regiji, s ciljem održivog razvoja.

“Sudjelovanje na seminaru potvrđuje snažno partnerstvo između IDB-a i Hrvatske, kao i sve veći interes za Latinsku Ameriku i Karibe. Radujemo se daljnjem razvoju partnerstva”, kazao je Matias Bendersky, voditelj Ureda za suradnju i partnerstva u IDB-u.

Potpredsjednik HGK za industriju i održivi razvoj Tomislav Radoš kazao je da ga suradnja s Ministarstvom financija i Inter-američkom razvojnom bankom raduje “jer, osim što podcrtava predanost Komore internacionalizaciji poslovanja, izravno je vezana uz još dva strateška područja rada HGK – digitalnu transformaciju i budućnost rada”.

Komentirajte prvi

New Report

Close