Jovanović: Predložio sam razrješenje Gorana Sirovatke

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. ožujak 2013. u 20:16
Željako Jovanović (Photo: Goran Jakus/PIXSELL)

Željko Jovanović je potvrdio da je predložio razrješenje ravnatelja Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje.

 Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović večeras je za boravka u Splitu odgovarajući na upite novinara potvrdio da je predložio razrješenje ravnatelja Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje Gorana Sirovatke jer su uočene, kako je rekao, brojne nepravilnosti u tom centru.

Jovanovića su, uoči večerašnje svečanosti dodjeljivanja dopusnice splitskoj Visokoj školi za sportski menadžment Aspira, novinari pitali zašto je potpisao prijedlog za razrješenje Gorana Sirovatke, a on je odgovorio kako su pokrenuti upravni nadzori svih agencija koje su u nadležnosti njegova ministarstva.

„Mogu samo reći da je Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta u skladu sa svojim nadležnostima pokrenulo upravni nadzor svih agencija koje su pod nadležnošću tog ministarstva, poput Agencije za strukovno obrazovanje, raznih sveučilišta, pa tako i Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje“, rekao je ministar Jovanović.

Uočene su brojne nepravilnosti i u skladu s time upućen je Upravnom vijeću Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje nalog da se postupi u skladu sa zakonom.. Prije toga ravnatelj je dužan očitovati se i tek nakon toga će Upravno vijeće donijeti odluku, kazao je ministar Jovanović.

Na upit o kakvim se nepravilnostima radi, Jovanović je rekao da on nije dužan iznositi kakve se nepravilnosti nalaze u tome nalazu budući da se ravnatelj tek mora očitovati o njima.

Ministar Jovanović je u predvečernjim satima posjetio i splitsku Osnovu školu Lučac gdje je u četverodnevni uzvratni posjet stigla skupina jedne osnovne škole iz Nice u sklopu projekta „Ukrstimo jedra prijateljstva“, u povodu skorašnjeg ulaska Hrvatske u EU.

Ataše za obrazovanje i suradnju francuskog veleposlanstva u Zagrebu Frederic German obraćajući se nazočnima, među kojima je bio i ministar Jovanović, istaknuo je kako će u povodu ulaska Hrvatske u EU biti 30-ak ovakvih i sličnih međusobnih posjeta učenika iz Hrvatske i Francuske.

„Što se tiče Francuske, za nas je Hrvatska već članica EU“, kazao je German.

Komentirajte prvi

New Report

Close