Josipović: Sastanak Pusić – Erjavec bio je pozitivan

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. veljača 2013. u 15:09
Ivo Josipović. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

‘Naravno, ne mogu o detaljima dok naše vlade ne zaključe posao do kraja. Nadam se da će sve biti u redu’, izjavio je Josipović.

Predsjednik Republike Ivo Josipović ocijenio je danas da je sinoćnji sastanak hrvatske prve potpredsjednice vlade i ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić i slovenskog ministra vanjskih poslova Karla Erjavca o rješavanju problema Ljubljanske banke u Otočcu ob Krki "bio pozitivan".

"Naravno, ne mogu o detaljima dok naše vlade ne zaključe posao do kraja. Nadam se da će sve biti u redu", izjavio je Josipović novinarima nakon obilježavanju desete obljetnice rada Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba.

Predsjednik Josipović nije želio govoriti o detaljima dogovora, no rekao je kako "svako rješenje koje vlade prihvate je sigurno dobro". Ministri vanjskih poslova Hrvatske i Slovenije Vesna Pusić i Karl Erjavec objavili su u srijedu navečer da su našli rješenje za problem Ljubljanske banke, ali ga ne mogu predstaviti javnosti dok ga ne odobre vlade u Zagrebu i Ljubljani.

"Ako prijedlog dobro prođe i bude prihvatljiv za vlade i premijere, velika je vjerojatnost da će Slovenija već u ožujku biti u stanju ratificirati naš ugovor (o pristupanju EU), ali to ovisi o prihvaćanju ovog rješenja", kazala je Pusić danas u Saboru odgovarajući na pitanja zastupnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close