Još jednoj skupini u Hrvatskoj raste plaća

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. listopad 2022. u 09:29
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Dogovorna je i obveza da se tijekom trećeg tjedna mjeseca rujna 2023.  ponovno pristupiti pregovorima o visini osnovice za 2023. godinu.

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara izvijestio je u subotu da je Glavno vijeće sindikata donijelo odluku o prihvaćanju Vladine ponude o rastu osnovice plaća i drugih materijalnih prava u ovoj i idućoj godini.

“Prihvaćanjem ove ponude osigurali smo pretpostavku za potpisivanje dodatka Temeljnom kolektivnom ugovora za službenike i namještenike javnih službi kojim smo od 1. svibnja 2022. do 1. travnja 2023. za ukupno 12.4448 zaposlenih osigurali povećanje osnovice, dara za dijete te božićnice i regresa, ističe predsjednica Glavnog vijeća sindikata Anica Prašnjak.

“Dogovorna je i obveza da se tijekom trećeg tjedna mjeseca rujna 2023.  ponovno pristupiti pregovorima o visini osnovice za 2023. godinu, čime smo kao i u svakim pregovorima dosad poboljšali materijalni status djelatnika u javnim službama pa tako i u sustavu zdravstva”, navodi se u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close