Još jedna dubrovačka plaža onečišćena fekalijama, do daljnjeg se ne preporučuje kupanje

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. rujan 2019. u 15:31
Foto: Grgo Jelavić / Pixsell

Uzimanje uzoraka mora ponavljat će dok ne prestane onečišćenje.

Na plaži u Mlinima u Župi dubrovačkoj u utorak je more kratkotrajno onečišćeno fekalijama, tj. bakterijom Escherichia coli, pa se do daljnjega ne preporučuje kupanje, izvijestili su u srijedu iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Onečišćenje fekalijama potvrđeno je ispitivanjem kakvoće mora na tom kupalištu, koje je deveti put u sezoni proveo Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

„Utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži u Mlinima, uzorkovanog 17. rujna, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli“, navode iz Zavoda.

Uzimanje uzoraka mora ponavljat će dok ne prestane onečišćenje o kojem je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša te ostale mjerodavne inspekcije.

Da podsjetimo, Dubrovačko-neretvanska županija, Upravni odjel za komunalne poslove i zaštitu okoliša, sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje (“Narodne novine” broj 73/08), nedavno je upozorila javnost da je na plaži Porporela u Dubrovniku došlo do kratkotrajnog onečišćenja mora fekalnim vodama.

Komentirajte prvi

New Report

Close