Još jedan grad objavio da neće biti turbofolk koncerata u gradskom prostoru

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. veljača 2023. u 07:44
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Iako smatra kako odluka o neodobravanju organiziranja koncerta tzv. turbo folka u gradskoj dvorani povlači različite rasprave o tome gdje i kako povući granicu Radić navodi kako “to ne znači da tu odluku – ne treba donijeti”.

Osječka Gradska uprava izvijestila je u četvrtak kako neće odobriti korištenje gradskog prostora za organizaciju turbo-folk koncerta koji je za 25. ožujka bio najavljen u sportskoj dvorani Zrinjevac.

Smatraju da treba biti selektivan u odabiru sadržaja koji se nudi u javnom i gradskom prostoru.

Odluku o neodobravanju korištenja gradskog prostora za održavanje takvog koncerta prethodno je donijela Gradska uprava u Puli.

Osječki gradonačelnik Ivan Radić na facebooku je objavio kako je Osijek  “srednjoeuropski grad, koji ima naglašenu europsku dimenziju, i koji se intenzivno razvija u pravu slavonsku metropolu”.

“Osijek je također grad koncerata, zabave i druženja. Iako nisam mislio kako će se u prioritetima koje dnevno obavljam naći i pitanje tko će najmiti dvoranu za koncerte, neke granice treba postaviti”, istaknuo je Radić.

Iako smatra kako odluka o neodobravanju organiziranja koncerta tzv. turbo folka u gradskoj dvorani povlači različite rasprave o tome gdje i kako povući granicu Radić navodi kako “to ne znači da tu odluku – ne treba donijeti”.

Napominje i kako iz medija saznaje da je Osijek predstavljen kao zamjenska, ali sigurna opcija za organizaciju turbo folk koncerta, iako ugovor s dvoranom nije potpisan.

S obzirom na identitet grada koji razvijamo i kojem stremimo, ovakva ‘promocija’ zasigurno nije pravi i željeni put koji podržavam. Ne želim utjecati na to što će tko privatno slušati, ali smatram kako treba biti selektivan u odabiru sadržaja koji se nudi u javnom i gradskom prostoru. Taj sadržaj treba biti usklađen s vizijom razvoja i pozicioniranja grada u budućnosti, naglasio je Radić.

Podržava, kaže, reakciju kolege gradonačelnika Pule i svjestan je da ova odluka otvara rasprave kako donositi odluke što dozvoliti, a što ne te kako u tim odlukama izbjeći subjektivni utjecaj osobnih afiniteta i slično. Sva ta pitanja, kaže, stoje “i možda sada nemamo sve odgovore, ali imamo odgovor što ne želimo”.

“Zaključno, koncert koji je postao predmet rasprave neće se održati u gradskom prostoru Osijeka. Motiviran ovom situacijom, svom timu dat ću u zadatak da promisle o kriterijima kojima će se u budućnosti voditi prilikom dogovora sadržaja u javnom prostoru, a koji će biti usklađen s vizijom moderne, urbane srednjoeuropske metropole koju gradimo”, poručio je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

Komentirajte prvi

New Report

Close