Jokić o povratku u škole: “Ovo je jedna od najsramotnijih i najneodgovornijih odluka u povijesti RH”

Autor: Poslovni.hr , 30. travanj 2020. u 08:34
Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

‘Ako preduvjeta nema, onda škole nema u fizičkom obliku.’

Boris Jokić svoju bi djecu poslao u školu da postoji javnozdravstvena garancija, kaže, ali tih garancija ni približno nema. Također, roditelji djece nemaju preduvjete da donose takve odluke, smatra Jokić.

Ističe kako je odluka o povratku djece u školske klupe usred epidemije “jedna od najsramotnijih i najneodgovornijih odluka u povijesti Republike Hrvatske, a svačega smo se nagledali. Radi se o klasičnom prebacivanju vrućeg krumpira iz ruku politike u ruke stotina tisuća građana. To ne bi trebala biti politika. Politika nije samo slikanje po Facebooku, hodanje po bruxelleskim hodnicima. Politika je prije svega donošenje odluka za te 9-godišnje učenike i učenice i 60-godišnje učiteljice.

“Stvar je vrlo jednostavna, znate – ako postoje preduvjeti za školu, onda se u školu mora ići. A ako preduvjeta nema, onda škole nema u fizičkom obliku. Sve drugo su improvizacije koje ne vode nikamo”, kaže Jokić, koji predlaže da se kreira jasan plan za povratak u škole.

“Recimo da kažete da ćete nešto napraviti za stotine tisuća ljudi, a nemate plan. To je neodgovorno”, ističe Boris Jokić.

Komentirajte prvi

New Report

Close