Jezerčica ulaže 48 milijuna kuna u kamp, bazene i hotel

Autor: Marija Crnjak , 18. siječanj 2018. u 08:01
Popunjenost hotela viša od 80 posto, Foto: Pixsell

Vrijeme je da Ministarstvo i HTZ shvate da dio promocije usmjere na kontinent.

Terme Jezerčica ulažu 48 milijuna kuna u tri nova projekta, gradnju kampa, proširenje hotela te vodenog parka, restorana i wellness centra, najavili su u srijedu na susretu uprave termi i krapinsko-zagorskog župana Željka Kolara. Početkom svibnja trebao biti otvoren kamp s 15 mobilnih kućica te 30 kamping parcela, a vrijednost investicije je oko 8 milijuna kuna. Oko pet milijuna kuna uložit će se u dogradnju središnjeg restorana, glavnog ulaza s recepcijom i wellness centra te izgradnju novog vanjskog parka s još jednim bazenom i atrakcijama. Planirano je da se dijelom ta investicija završi do početka kupališne sezone, a dijelom do jeseni.

Najavljena je i 35 milijuna kuna vrijedna investicija u dogradnju hotela za još 66 soba, za što se očekuje i sufinanciranje iz europskih strukturnih fondova. Direktor Termi Jezerčice Elvis Pavleković istaknuo je tom prigodom kako su kampovi jedan od najisplativijih segmenta u turizmu, a u Krapinsko-zagorskoj županiji su rijetki.

Župan Kolar istaknuo je da je popunjenost hotela u Donjoj Stubici viša od 80 posto, a u siječnju i viša od 93 posto. Samo Jezerčica lani je imala 29.000 noćenja i neto promet od 18,5 milijuna kuna.

“Mi se 365 dana u godini bavimo turizmom i idealno je vrijeme da Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica shvate da bi jedan dio kolača oko promocije koji usmjeravaju na Jadran, trebali prebaciti na kontinentalni turizam”, poručio je krapinsko-zagorski župan.     

Komentirajte prvi

New Report

Close