Jeste li spremni? Za manje od tjedan dana stiže DVB-T2, provjerite ima li vaš televizor oznaku

Autor: Poslovni.hr , 22. listopad 2020. u 08:51
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Antenski sustavi se ne trebaju dirati, samo prijemnička oprema, dakle ono što vam je spojeno na televizor ili sam televizor.

Od idućeg utorka Hrvatska ulazi u potpuno digitalno doba što se tiče emitiranja televizijskog signala pa zato provjerite podržava li vaš prijamnik takozvani DVB-T2 signal. Na vašem bi televizoru ili prijamniku trebala pisati ta oznaka.

Za manje od tjedan dana na vaše televizore stiže bolja i kvalitetnija slika. Postojeći signal mijenja DVB-T2.

Svi trebaju provjeriti za početak jesu li njihovi televizori kompatibilni sa DVB-T2 i HEVC standardom, a ako nisu, potrebno je kupiti novu prijamničku opremu i to je jedina investicija u ovom slučaju, objašnjava Ana Katalinić Mučalo iz HAKOM-a.

Na vašem televizoru potražite naljepnicu koja označava da je uređaj kompatibilan s novim signalom. Katalinić Mucalo dodaje kako su televizori koji su na tržištu i kupljeni u zadnje tri godine uglavnom kompatibilni s novim sustavom.

Antenski sustavi se ne trebaju dirati, samo prijemnička oprema, dakle ono što vam je spojeno na televizor ili sam televizor.

Dodatan prijemnik, ako vam je potreban, stoji od sto do dvjesta kuna. Građani nisu zadovoljni, no znaju da moraju. Neki su već kupili svoj priključak prateći razvoj situacije na TV-u, a neki ga već i imaju.

Sve kreće 27. listopada u ponoć. Prelazak će se odvijati po digitalnim regijama, a sve će biti izvedeno u šest etapa. Cijela Hrvatska novim signalom bit će obuhvaćena do 12. studenog.

Svi vi koji televiziju gledate putem kabelskih priključaka, ne morate mijenjati apsolutno ništa, javlja Zimo.hr.

Komentari (1)
Pogledajte sve
Objava čeka odobrenje

New Report

Close