Jedna od naših najposjećenijih destinacija ostvarila je dva milijuna noćenja, i to ranije nego lani

Autor: Poslovni.hr , 04. kolovoz 2022. u 08:50
Foto: Pixabay

I to čak mjesec dana ranije nego lani. Najčešći gosti su Nijemci, zatim slijede Austrijanci, Slovenci, Hrvati, Talijani, a na šestom su mjestu gosti iz Češke.

Ove turističke sezone bilježimo sve bolje rezultate. Poreč, jedno od naših najposjećenijih odredišta, ostvario je dva milijuna noćenja, i to čak mjesec dana ranije nego prošle godine. Svi se nadaju da će takav biti i nastavak sezone, javlja HRT.

“Tri pol milijuna noćenja Poreč je ostvario rekordne 2019. i ove je godine to apsolutno dostižno”, rekao je Nenad Velenik, direktor TZ-a Poreč. Naglasio je kako se Poreč definirao kao destinacija sa 4 do 5 zvjezdica. Takvih je oko 80 posto smještajnih kapaciteta i oni se prvi popune, dodao je. Najavio je da će zarada od turizma biti bolja nego 2019. obzirom da se boravišna pristojba povećala.

Dvomilijunto noćenje u Poreču je ostvareno ranije nego prošle godine, kada je ono ostvareno krajem kolovoza, što zapravo govori o tome koliko je ova sezona uspješna. Treba dodati da je na isti dan, 3. kolovoza rekordne 2019. godine, dosegnut je broj od dva milijuna noćenja.

Trenutačno u Poreču boravi 30 tisuća turista, a smješteni su ponajprije u hotelskom smještaju, zatim u kampovima, pa u privatnom smještaju . Najčešći gosti su Nijemci, zatim slijede Austrijanci, Slovenci, Hrvati, Talijani, a na šestom su mjestu gosti iz Češke.

“Došli smo na 2019., indeks je 100. Kada gledamo da imamo 700 kreveta manje u našoj destinaciji zbog radova na smještajnim kapacitetima, onda zaista možemo biti zadovoljni. Rezultat svega je sportski turizam. Spojili smo javno i privatno, turizam i sport i na taj način produžili sezonu”, izjavio je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

“Potičemo sadržaje u predsezoni i posezoni gdje imamo još mogućnosti rasta i razvoja. Ova turistička sezona pokazala je da imamo potencijala. U predsezoni smo ostvarili čak za 30% bolji rezultat nego 2019.”, istaknuo je Nenad Velnik, direktor Turističke zajednice Poreča.

A tu ne planiraju stati. I dalje će se ulagati u infrastrukturu i kulturnu baštinu grada. U Poreču očekuju i dobar nastavak kolovoza, a najave su izvrsne i za posezonu.

Komentirajte prvi

New Report

Close