Jedna od najpoznatijih hrvatskih plaža dužna više od pola milijune kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. ožujak 2023. u 11:31
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Utvrđeno je da bivši koncesionar najpoznatije splitske plaže ima i potraživanja od kupaca od oko 315.000 kuna i danih pozajmica od oko 70.000 kuna.

Trgovački sud u Splitu je za 6. travnja zakazao završno ročište nad Bačvice plaža d.o.o., bivšim koncesionarom najpoznatije splitske plaže s oko 540.000 kuna duga i imovinom od, kako se navodilo, ”neunovčivog kioska, starog računala, tepiha i dva tuša”.

Stečaj je otvoren na prijedlog Financijske agencije podnesen lani u siječnju u kojem se navodi da Bačvice plaže d.o.o ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanja u neprekinutom razdoblju od 120 dana i u ukupnom iznosu od 540.862 kune.

U postupku prije otvaranja stečaja utvrđeno je da Bačvice plaže, tvrtka kojoj su osnivač Grad Split i Projektni biro Konstruktor, nisu upisane kao vlasnik nekretnina, ali i da se imovina tvrtke sastoji od ”uredske opreme knjigovodstvene vrijednosti 1019 kuna, kioska 3×2 metra vrijednosti 5750 kuna i dva tuša za plažu vrijednih 7132 kune”.

Prema izvještaju prvog stečajnog upravitelja Maroja Stjepovića ”staro računalo i tepih nemaju nikakvu tržišnu vrijednost”, kiosk nije unovčiv jer je u ”derutnom, odnosno raspadnutom stanju” te su i dva tuša neunovčiva jer su ”fizički ugrađeni u nekretninu javne plaže kao pripadak”.

S druge strane, pak, utvrđeno je da bivši koncesionar najpoznatije splitske plaže ima i potraživanja od kupaca od oko 315.000 kuna i danih pozajmica od oko 70.000 kuna.

”Trgovačkom društvu Bačvice plaža d.o.o. 31. 12. 2021. istekao je ugovor o koncesiji na pomorskom dobru. Na taj način društvo je trajno ostalo bez mogućnosti ostvarivanja prihoda jer mu je osnovna i jedina djelatnost bila upravljanje koncesijom”, isticalo se u izvješću direktorice te tvrtke Daniele Vukman.

Iz završnog izvještaja u bitnom proizlazi da tijekom ovog stečajnog postupka nije utvrđeno postojanje nikakve unovčive imovine dužnika, zaključue se u najnovijem sudskom rješenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close