Jedna od najbolje organiziranih agrarnih proizvodnji – otkup siguran, a cijena raste

Autor: Marta Duić , 01. lipanj 2020. u 21:59
Mihael Čolak, Boris Đukić i Dino Obradović najbolji su Duhanci za 2019.

Proizvodnja duhana jedna je od najbolje organiziranih poljoprivrednih proizvodnji u Hrvatskoj jer svi proizvođači imaju siguran otkup uz kontinuiran rast otkupne cijene.

Hrvatski duhani nagradili su najbolje proizvođače iz berbe 2019. godine i dodijelili priznanja Duhance za najveću proizvedenu količinu, najbolju kvalitetu i najveći prinos.

Duhanac za najveću proizvedenu količinu i najveću količinu duhana obranu mehaničkim načinom dodijeljen je Mihaelu Čolaku iz Bakića kod Slatine koji je u prošloj sezoni proizveo 70 tona duhana.

Najbolju kvalitetu duhana ima Nikola Obradović iz Jakšića u Požeško-slavonskoj županiji koji je ostvario i najveću otkupnu cijenu za duhan tipa Virginija od 17,25 kuna po kilogramu, a nagrada za najveći prinos pripala je Borisu Đukiću iz Gornjeg Miholjca koji je postigao prinos od 3,9 tona po hektaru.

“Hrvatski duhani maksimalno podržavaju svoje proizvođače. Od predfinanciranja proizvodnje, preko kreditiranja ulaganja, podrške agronoma, korištenja prednosti zajedničkog nastupa prema dobavljačima pa do podrške u nabavci novih tehnologija, poput mehaničkih berača koje uvodimo na naša polja”, istaknuo je Flavio Oliveira, direktor Hrvatskih duhana, tvrtke koja je dio grupacije British American Tobacco (BAT) Adria.

Nagrađeni proizvođači dobili su plaketu i laptop na dar. Inače, proizvodnja duhana jedna je od najbolje organiziranih poljoprivrednih proizvodnji u Hrvatskoj jer svi proizvođači, kako poručuju iz Hrvatskih duhana, imaju siguran otkup uz kontinuiran rast otkupne cijene.

Komentirajte prvi

New Report

Close