Jedini u Hrvatskoj: HPB ima novu uslugu za građane

Autor: Poslovni.hr , 28. prosinac 2020. u 09:40
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Riječ je o jedinstvenoj usluzi na hrvatskom tržištu, koju je moguće realizirati samo u centrima i ispostavama HPB-a.

Stalno šireći i unaprjeđujući ponudu svojih proizvoda i usluga za različite skupine klijenata, a temeljem potreba i zahtjeva građana koji nemaju mogućnost naplate inozemnih čekova u Republici Hrvatskoj, Hrvatska poštanska banka ponudila je uslugu obrade ino čekova u svojoj poslovnoj mreži, objavili su danas iz te banke.

HPB nastoji pojednostaviti financijsko poslovanje građanima koji putem čekova izdanim izvan Republike Hrvatske primaju svoje mirovine ili druge naknade te im omogućiti dostupan i brz način isplate njihovih sredstava. Usluga HPB-a iznimno je važna u slučajevima kada isplatitelji odnosno izdavatelji inozemnih čekova inzistiraju na isplati putem čeka.

Hrvatska poštanska banka preuzima bankarske čekove izdane u Švicarskoj, Lihtenštajnu, Norveškoj, svim zemljama Europske unije izuzev Francuske, Danske i Velike Britanije te US Treasury čekove Sjedinjenih Američkih Država, odnosno u valutama euro, američki, australski i kanadski dolar, švicarski franak, britanska funta, švedska i norveška kruna te japanski jen.

U obradi inozemnih čekova HPB djeluje kao posrednik u poslovanju između izdavatelja i korisnika čeka u skladu s međunarodnim standardima. Sve što je potrebno za unovčenje inozemnog čeka je devizni transakcijski račun otvoren u HPB-u.

Riječ je o jedinstvenoj usluzi na hrvatskom tržištu, koju je moguće realizirati samo u centrima i ispostavama HPB-a i još jedan od primjera kako Hrvatska poštanska banka na najbolji mogući način brine o potrebama svojih klijenata i zajednice u kojoj posluje.

Komentirajte prvi

New Report

Close