Jedini gradski hotel na dražbi, od 22,9 milijuna kuna

Autor: Marija Brnić , 05. veljača 2018. u 14:05
Libra je dvaput zbog duga zatvarana usred sezone 2013./Nel Pavletić/PIXSELL

Zbog stečaja tvrtke vlasnika, turistički objekt s 4 zvjezdice u Senju sutra se prodaje.

Jedini senjski hotel Libra u utorak će biti ponuđen na prodaju na dražbi u crikveničkoj stalnoj službi Općinskog suda Rijeka. 

Riječ je o hotelu koji se u javnosti pamti po skandalu s pečaćenjem objekta i izbacivanju iz soba 50-ak turista u špici turističke sezone zbog blokade računa tvrtke Mališa u čijem je vlasništvu, a sve zbog duga naraslog na oko 800 tisuća kuna Poreznoj upravi.

U međuvremenu je tvrtka završila u stečaju, koji je pokrenula austrijska banka BKS, koja je Mališi nedugo nakon njezina osnutka 2008. godine dala jednokratni gotovinski kredit, međutim od tada se nije uspjela naplatiti jer je račun tvrtke bio u stalnoj blokadi od 2009. 

Osim hotela, razlučno pravo BKS Bank ima i na zgradi u Senju koju je kao jamstvo dao Mališa, no ona nije raspoloživa za prodaju.

Hotel Libra ima 583 četvorna metra površine, zgradu kuhinje i dvorište, smješten je na samoj obali, a zadržao je kategorizaciju s četiri zvjezdice. Procijenjena mu je vrijednost 34,4 milijuna kuna, a na dražbi se neće moći prodati ispod dvije trećine te cijene, tj. ispod 22,9 milijuna kuna. Zainteresirani za kupnju nekretnine moći će danas sa sudskim ovršiteljem nekretninu u Senju i razgledati. 

Komentirajte prvi

New Report

Close