Jedanaesta godina projekta “Kultura turizma”

Autor: Poslovni.hr , 21. svibanj 2021. u 14:12
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

„Kultura turizma“ projekt je koji je TZGZ započela u akademskoj godini 2010./2011.

Turistička zajednica grada Zagreba u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje već 11. godinu za redom provodi projekt „Kultura turizma“, gdje se sustavnom edukacijom učenika srednjih škola, kojima turizam i ugostiteljstvo nisu primarni predmeti, nastoji podići svijest o vlastitom gradu te upoznati mlade s turističkim, kulturnim i prirodnim potencijalima Zagreba. Tako će, u ponedjeljak, 24. svibnja 2021., u 11:00 sati, u Muzeju suvremene umjetnosti (predvorje) finalno predstavljanje projekata održati:

  1. XVIII. gimnazija Zagreb
  2. Klasična gimnazija Zagreb
  3. X. gimnazija „Ivan Supek“
  4. Veterinarska škola
  5. Agronomska škola Zagreb
  6. Hotelijersko-turistička škola u Zagrebu

Podsjećamo, „Kultura turizma“ projekt je koji je TZGZ započela u akademskoj godini 2010./2011. Svake godine, tijekom jednosemestralne izvannastavne aktivnosti, učenici odabranih zagrebačkih srednjih škola imaju zadatak, u dogovoru s voditeljima projekata, osmisliti i realizirati „projekte“ s turističkom tematikom.

Ovaj projekt kroz teorijsku i praktičnu edukaciju mladih ima za cilj poboljšati percepciju grada Zagreba kao turistički atraktivne destinacije, stvoriti svijest o postojanju odgovornosti u ponašanju prema gradu i turistima, ali i podići razinu razumijevanja o tome da su svi lokalni stanovnici, a samim time i učenici, značajni dionici uspješnosti Zagreba kao turističke destinacije.

Krajnji cilj projekta „Kultura turizma“ u proteklih jedanaest godina bio je edukacija i zaokret prema mladima s ciljem stvaranja dodatne edukacije, razvijanja poduzetničkog duha i stvaranja pozitivnih stavova prema kulturi i turizmu.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close