Jedan kandidat za Vjesnikovu tiskaru

Autor: Marija Brnić , 30. rujan 2015. u 22:00
Za većinski paket Vjesnikovih dionica bit će istaknuta početna cijena od 30,23 mil. kn/Robert Anić/PIXSELL

Dva pisma namjere, jedno nevaljano.

Na natječaj za iskazivanje interesa za kupnju dionica tiskare Vjesnik iz državnog portfelja, raspisanom potkraj svibnja, pristigle su dva pisma namjere, no jedno je, kako je utvrdilo Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP), nevaljano.

Stoga će se na predaju obvezujuće ponude pozvati samo jednog kandidata, čiji identitet službeno u CERP-u ne otkrivaju. Ta informacija bit će objavljena nakon 10. listopada, kada istječe rok za predaju obvezujuće ponude. Za većinski paket Vjesnikovih dionica, koje čine 50,38 posto temeljnog kapitala, a čija je nominalna vrijednost 53,49 milijuna kuna, u pozivu za predaju ponude bit će istaknuta početna cijena od 30,23 milijuna kuna. Zainteresirani kupac tiskare može, kako se navodi u odluci Upravnog vijeća, priložiti i plan poslovanja i ulaganja, za koji će pri sklapanju ugovora s CERP-om prihvatiti i ugovornu kaznu od 10 milijuna kuna za eventualna kašnjenja ili neispunjenja obveza iz plana.

Tiskara Vjesnik inače je u nedavno završenom sudskom procesu uknjiženja i podjele vlasništva nekretnina bivšeg NIŠPRO Vjesnik, zajedno s državom, dobila pravo na 60,96 posto njihova vlasništva. Riječ je o nekretninama procjenjivane vrijednosti 80 mil. eura, na čijem je zemljištu moguća gradnja poslovno-stambene zgrade do 260 tisuća četvornih metara. Ostali suvlasnici još su tvrtka Allegheny Financial Ninoslava Pavića, Styria preko Večernjeg lista te Agrokor Ivice Todorića kroz Tisak, koji pojedinačno imaju udjele oko 11 posto. 

Komentirajte prvi

New Report

Close