Jedan hrvatski grad uputio javni poziv za kupnju stanova POS-a

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. kolovoz 2023. u 15:15
Foto: Pixabay

Riječ je, kaže, o stanovima koji se prodaju pod pristupačnijim uvjetima od tržnih – i po roku otplate i po kamatama.

Grad Gospić je objavio javni poziv za prikupljanje zahtjeva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje (POS) radi utvrđivanja liste reda prvenstva za kupoprodaju 50 stanova u budućoj zgradi u Pazariškoj ulici.

Zamjenica gradonačelnika Kristina Prša rekla je Hini da je kroz anketu koja je prethodila tom javnom pozivu interes za stan iskazalo 66 osoba, odnosno obitelji, što nije mali broj. Riječ je, kaže, o stanovima koji se prodaju pod pristupačnijim uvjetima od tržnih – i po roku otplate i po kamatama.

“Prema toj anketi vjerujemo da će pristići 50 zahtjeva, odnosno da će se u dogledno vrijeme krenuti”, kaže Prša.

POS-ovi stanovi gradit će se u Pazariškoj ulici, uz gradilište budućeg Studentskog doma Veleučilišta Nikola Tesla u Gospiću, a riječ je o novom kvartu na kojem su već podignute dvije nove stambene zgrade.

Pravo na podnošenje zahtjeva za kupnju stana iz programa POS-a na području Grada Gospića imaju hrvatski državljani koji nemaju odgovarajući stan.

Bodovanje i uvrštavanje na Listu reda prvenstva provest će se po kriterijima objavljenima u Službenom vjesniku Grada Gospića.

Rok za dostavu zahtjeva gospićkom Gradskom upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša je 30. rujna 2023., a popis potrebnih isprava i dokaza te obrazaca sadržani su u Javnom pozivu.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Komunizam ne jenjava … Koga ovaj farba?

New Report

Close