Jedan domaći grad povećava plaće i materijalna prava u gradu i gradskim ustanovama. Evo i detalja

Autor: Poslovni.hr , 16. prosinac 2022. u 14:46
Foto: Pixabay

“Ovo je nužan, socijalni korak i nadam se da ćemo u skoroj budućnosti sve “javne” plaće dovesti do hrvatskog prosjeka”, kaže gradonačelnik.

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić najavio je rast plaća u Gradu i gradskim ustanovama, javlja Glas Istre.

“Plaće u javnoj upravi i javnim ustanovama nikad nisu bile posebno velike ni konkurentne, a u jeku inflacije i poskupljenja koja nas sve pogađaju, veseli me što smo pronašli prostora za povećanje plaća i potpora. Ovo je nužan, socijalni korak i nadam se da ćemo u skoroj budućnosti sve “javne” plaće dovesti do hrvatskog prosjeka”, kaže.

Djelatnicima Gradske uprave, ustanova kojima je osnivač Grad Pula (to su tri gradska vrića, knjižnica i čitaonica, kazalište i javna vatrogasna postrojba) te gradskih trgovačkih društava, od 1. siječnja 2023. po treći put unatrag godinu dana povećat će se osnovica za obračun plaće. U srpnju i studenom je to bilo za po 3 posto, a sada je to novih 4 posto. Prije toga godinama se ove plaće nisu dirale, a troškovi života značajno su porasli.

Povećat će se i materijalna prava pa će im:

  • božićnica i regres iznositi 5.000 kuna (prethodno 3.500 kuna)
  • dar za dijete iznositi 1.000 kuna (prethodno 600 kuna)
  • dar u naravi iznositi 1.000 (prethodno 600 kuna)

Zaposlenici JVP ove su godine dobili povećanje božićnice s 1.500 na 2.500 kuna, dar djetetu 1.000 kuna i dar u naravi 1.000 kuna. Zbog iznimno teške požarne sezone u 2022. godini svakom zaposlenom u JVP isplatiti će se nagrada u iznosu od 2.500 kuna.

Djelatnici Dnevnog centra za rehabilitaciju kojemu je Grad jedan od osnivača također će ostvarivati sva spomenuta prava. Grad će uz navedeno izdvojiti po 400 kuna subvencije za roditelje čija djeca idu u privatne vrtiće.

Komentirajte prvi

New Report

Close