Je li šef Plinare otišao zbog 230 milijuna eura kredita?

Autor: Poslovni dnevnik , 27. rujan 2022. u 06:00
Miroslav Živko jučer je podnio ostavku, do izbora novog direktora Gradske plinare Zagreb na natječaju zamijenit će ga Goran Popović/P. Macek/PIXSELL

Prema informacijama 24sata Miroslav Živko navodno je napustio poziciju jer nije htio potpisati suglasnost za kredit Zg holdinga od 240 milijuna eura za koji bi jamčila i Gradska plinara. 

Usred ozbiljnih potresa u poslovanju Gradske plinare Zagreb, opterećene iščekivanjem moguće prodaje, ‘navalom’ novih korisnika i samom energetskom krizom, naprasno je došlo do rošade u samom vrhu tog društva.

Prvo doznalo da je direktor Miroslav Živko podnio ostavku nakon samo osam mjeseci na čelu kompanije, a iz Zagrebačkog Holdinga potom je brzopotezno priopćeno da će ga na šest mjeseci, odnosno do izbora novog direktora/člana Uprave putem javnog natječaja, zamijeniti Goran Popović.

Iako o tome nema službene potvrde, prema informacijama 24sata Miroslav Živko navodno je napustio poziciju jer nije htio potpisati suglasnost za kredit Zg holdinga od 240 milijuna eura za koji bi jamčila i Gradska plinara.

Komentirajte prvi

New Report

Close