Je li sada pravo vrijeme da prodate rabljeni automobil? Evo što kaže stručnjak

Autor: Poslovni.hr , 26. siječanj 2023. u 07:55
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Čovjek koristi priliku i nema vremena provjeriti sve.

Na tržištu automobila traje kriza zbog lošeg stanja u lancima nabave. Novi su automobili sve skuplji, a cijena vrtoglavo raste i rabljenima. Glavni urednik portala Smartlife Krunoslav Ćosić gostovao je u Newsnightu N1 gdje je komentirao situaciju na tržištu.

“Pad na tržištu je jako velik, negdje oko 5 posto u Europi. Ne čeka nas ni tu dobra situacija. Puno je proizvođača u Europi, ali imamo i neke nove trendove, neke nove vrste pogona, a europski se proizvođači tome malo sporije prilagođavaju”, smatra Ćosić.

“Proizvođači ne žele gomilati automobila, smanjuju se i smjene u tvornicama”, dodao je.

Time cijene rabljenih automobila i 30-50 posto više. “Ako netko odluči prodati automobil nalazi se u zamci jer mora kupiti automobil i onda će vidjeti da nema novaca za kvalitetniji automobil. Nemojte žuriti s prodajom i prvo pogledati ponudu”, rekao je.

“Sada je puno veći rizik da kupite neispravniji automobil. Čovjek koristi priliku i nema vremena provjeriti sve. Danas ne možete samo vizualno pogledati automobil i znati da je sve uredu, sada je potrebna softverska provjera”, dodao je.

Komentirajte prvi

New Report

Close