Je li ovo previše? Kažu da bijela kava u Dubrovniku košta pravo malo bogatstvo

Autor: Poslovni.hr , 09. svibanj 2022. u 09:47
FOTO: Pixabay

Hrvatskim medijima, kao i obično na početku sezone, proširio se račun za bijelu kavu koji je plaćen u Dubrovniku.

Dubrovnik je odavno na glasu kao najskuplji grad u Hrvatskoj. Cijene osobito porastu uoči i tijekom ljetne sezone kada grad, po kojem je Hrvatska najčešće prepoznata u svijetu, posjećuju brojni turisti.

Tijekom vikenda domaćim je medijima jedan ogorčeni gost poslao svoj račun za bijelu kavu koju je na vrlo atraktivnoj lokaciji s pogledom na more u Dubrovniku platio 40 kuna (dakle nešto više od 5 eura). Jedni su se zgražali, a drugi tumačili kako je ta cijena sasvim primjerena gradu i lokaciji.

Najpoštenije bi bilo reći da je za džep prosječnog domaćeg ili inozemnog turista ova cijena bijele kave previsoka. Ali isto tako treba naglasiti da svi oni dobro znaju da se u cijenu naručenog  uvijek treba uključiti mjesto na kojem smo određeno piće naručili. Van granica Hrvatske cijena od 5 eura za bijelu kavu na atraktivnoj lokaciji u središtu nekog poznatijeg europskog ili svjetskog grada nije ništa neobično. Oni koji putuju očekuju takve cijene, a ako ih ne žele plaćati ne biraju takva mjesta.

Komentirajte prvi

New Report

Close