Je li Katar jedna od strateških destinacija za hrvatske poduzetnike? Pokazat će vrijeme

Autor: Poslovni.hr , 17. prosinac 2012. u 17:11
Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

U utorak, 18. prosinca, Katar slavi svoj Dan državnosti koji se obilježava od 2007. godine. Iako Katar nije postala suverena država sve do 1971. godine, na 18. prosinac slavi se nacionalno jedinstvo koje je ostvareno u ratu protiv Bahreina kao i činjenica da su postala zasebna nacija iz društva sukobljenih plemena.

U utorak, 18. prosinca, Katar slavi svoj Dan državnosti koji se obilježava od 2007. godine. Iako Katar nije postala suverena država sve do 1971. godine, na 18. prosinac slavi se nacionalno jedinstvo koje je ostvareno u ratu protiv Bahreina kao i činjenica da su postala zasebna nacija iz društva sukobljenih plemena.  

Oči svjetske gospodarske zajednice, pa tako i hrvatske, usmjerene su prema Kataru. Prošlo je više od mjesec dana od kada je hrvatska delegacija na čelu s predsjednikom Josipovićem posjetila Katar.

„Je li Katar u ovoj krizi jedno od strateških gospodarskih destinacija za hrvatsko malo i srednje poduzetništvo ili imamo li dovoljno primjerenog  gospodarskog kadra u Kataru koju može zastupati hrvatske državne interese, pokazat će vrijeme. Katar intenzivno radi na otvaranju svog veleposlanstva u Republici Hrvatskoj, a radujemo se i najavi ponovnog dolaska Njegove Ekscelencije katarskog emira i njegove delegacije te organizaciji Hrvatsko-katarskog gospodarskog foruma u Zagrebu. Upućujemo iskrene čestitke svim Katarčanima ma gdje god bili povodom njihovog praznika“, izjavio je Danijel Koletić, predsjednik Hrvatsko-katarske udruge.

Hrvatsko-katarska udruga realizirala je dva ključna događaja: potpisivanje sporazuma sa Centrom za certificiranje halal kvalitete u ožujku ove godine, a u listopadu u njezinoj organizaciji jednodnevni seminar „Kako poslovati u Kataru“ – ususret odlasku hrvatske delegacije u Katar.

Komentirajte prvi

New Report

Close