Japunčić: Protiv se glasovalo iz pragmatičnih razloga

Autor: Poslovni.hr/H , 04. srpanj 2018. u 16:21
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Financijski savjetnik za određenu grupu dobavljača i određene vlasnike dužničkih vrijednosnica Hrvoje Japunčić, kazao je u srijedu da određeni vjerovnici nisu glasovali za nagodbu prvenstveno iz pragmatičkih razloga, odnosno nezadovoljstva koliko su dosad plaćeni i koliko će biti u budućnosti, kao i koliki će biti njihov vlasnički udjel u novom Agrokoru.

Napominje da svi koji su glasovali protiv imaju zakonski rok od 15 dana da podnesu tužbu, nakon čega prvo slijedi rješenje Trgovačkog suda, nakon čega se ide na Visoki trgovački sud, tako da se "tamo negdje oko 10. mjeseca očekuje puna pravomoćnost".

Kada je riječ o operativnom poslovanju Agrokora do tada, vjeruje da će ljetna sezona doprinijeti daljnjoj opstojnosti grupe.

Upitan o procjeni toga hoće li Agrokor nastaviti poslovati kao jedna cjelina te postoji li takav dogovor među ključnim novim vlasnicima, Japunčić je kazao da je po njegovu, i mišljenju dijela stručne javnosti, bolje da Agrokor ostane grupa.

Ako se u budućnosti cijeli biznis restrukturira i postavi na još bolje noge bit će bolja i buduća evaluacija i u slučaju prodaje postići će se veća vrijednost nego u pojedinačnoj prodaji, kazao je Japunčić.

Komentirajte prvi

New Report

Close