Jandroković objavio novi režim rada zastupnika

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. lipanj 2021. u 12:14
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Hrvatski sabor će se uključiti kao pokrovitelj humanitarnog teniskog meča i ostalih događaja povezanih s tim, najavio je Jandroković.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković potvrdio je u utorak da će se broj zastupnika koji mogu biti u sabornici, zbog povoljnije epidemiološke situacije, sa 41 povećati na 71.

Ukupno 77 osoba može biti u sabornici, budući da uvijek imamo predstavnike Vlade, stručne službe, tajnika, dogovorili smo se da 71 zastupnik sjedi u sabornici, ostali u ostalim dvoranama, rekao je Jandroković nakon sjednice saborskog Predsjedništva.

Predsjedništvo je, izvijestio je, u „konstruktivnom ozračju“ dogovorilo kako će se brojevi rasporediti po klubovima. Nađen je ključ po kojemu su se veće stranke odrekle nekoliko zastupnika, odnosno mjesta, u korist manjih.

Dogovoreno je i nošenje maski, one su i dalje obveza, s tim da će se kod repliciranja, traženja stanke, povrede Poslovnika, dakle kad se govori s mjesta, moći skinuti.

I u ime kluba i pojedinačno, zastupnici će ubuduće govoriti za govornicom, iza pleksiglasa, a zahvaljujući njemu, ni predsjedavajući ubuduće neće morati nositi maske.

Jandroković je izvijestio da je Uže predsjedništvo dogovorilo dva pokroviteljstva, Odboru za poljoprivredu za događaj u studenom u Šibeniku, te za humanitarnu akciju u srpnju u Petrinji.

Hrvatski sabor će se uključiti kao pokrovitelj humanitarnog teniskog meča i ostalih događaja povezanih s tim, najavio je Jandroković.

Komentirajte prvi

New Report

Close