Janaf i Mol ugovorili još 2,2 milijuna tona nafte

Autor: Poslovni.hr , 12. travanj 2024. u 06:41
Foto: DAVOR JAVOROVIC/PIXSELL

Jadranski naftovod kao i do sada jamči da svojim transportnim kapacitetima u potpunosti zadovolji potrebe središnje Europe za sirovom naftom.

Janaf i Mol Grupa sklopili su ugovor o transportu 2,2 milijuna tona nafte sustavom Janafa po načelu “puno za prazno” za razdoblje do 31. 12. 2024. godine te ugovor o skladištenju 79.385 kubičnih metara nafte na Terminal Omišalj i 70.000 kubičnih metara nafte na Terminalu Sisak po načelu “puno za prazno” za razdoblje do 31. 12. 2024. Od strane MOL Grupe ugovore s Janafom potpisali su Mol Hungarian Oil and Gas Plc., Moltrade Mineralimpex Trading Co i Slovnaft a.s.

“Pozdravljam nastavak partnerstva s Molom, kao jednim od ključnih partnera Društva. Nastavak partnerstva još jednom potvrđuje da je Janaf opravdano preuzeo ulogu strateškog čimbenika energetske sigurnosti šire regije. Povjerenje partnera i nastavak uspješnih suradnji te kontinuirano bilježenje dobrih poslovnih rezultata osobito nas raduju u godini u kojoj zajedno s našim partnerima, vlasnicima i svim zaposlenicima obilježavamo dvije velike obljetnice – 50 godina od utemeljenja Društva i 45 godina rada naftovodnog sustava”, kaže predsjednik Uprave Janafa Stjepan Adanić, dok je član Uprave Vladislav Veselica istaknuo: “Jadranski naftovod kao i do sada jamči da svojim transportnim kapacitetima u potpunosti zadovolji potrebe središnje Europe za sirovom naftom. Poruka je to koju kontinuirano ističemo našem dugogodišnjem mađarskom partneru Mol Grupi. Siguran dobavni pravac i nadalje ostaje ključni faktor osiguranja stabilnosti poslovanja naših partnera i zadovoljenja energetskih potreba EU i ovog dijela Europe. Zadovoljan sam što Mol Grupa nastavlja partnerski odnos s Jadranskim naftovodom te ćemo, kao i dosad, pružiti kvalitetnu uslugu koja u potpunosti jamči sigurnu i neometanu opskrbu rafinerija i tržišta u Mađarskoj i Slovačkoj”.

Komentirajte prvi

New Report

Close