Janaf i Ina ugovorili transport 2 milijuna tona nafte

Autor: Poslovni dnevnik , 03. travanj 2024. u 19:00
Stjepan Adanić, predsjednik Uprave Janafa/R. Anić/PIXSELL

nače, Janaf ima s Inom sklopljen višegodišnji ugovor o skladištenju sirove nafte za razdoblje do 31. prosinca 2025.

Jadranski naftovod (JANAF) izvijestio je u utorak da je sklopio ugovor o transportu nafte s Inom za dva milijuna tona plus/minus pet posto svojim sustavom za Rafineriju nafte Rijeka za razdoblje do kraja ove godine.

Uprava Janafa istaknula je da tim potezom nastoji doprinijeti energetskoj stabilnosti i neovisnosti Hrvatske te da će nastaviti s daljnjim ulaganjima u razvoj sustava i implementaciju najsuvremenijih tehnologija i procesa.

“Obnovljenim partnerstvom potvrđujemo status jednog od ključnih dionika energetskog sektora srednje Europe i pouzdanog partnera koji jamči energetsku sigurnost svim uključenim stranama”, poručili su iz Janafa.

Inače, Janaf ima s Inom sklopljen višegodišnji ugovor o skladištenju sirove nafte za razdoblje do 31. prosinca 2025. godine, koji obuhvaća kapacitete na terminalima Omišalj i Sisak.

Janaf je prošle godine, inače, ostvario ukupne prihode od 153,3 milijuna eura, što je 29 posto više nego u prethodnoj godini. Bruto dobit iznosila je 63,4 milijuna eura, što predstavlja porast od 26,7 posto u odnosu na prošlogodišnju.

Dio je to općenitog trenda pojačane profitabilnosti naftovodnih sustava u Europi, ali i posljedica nekih posebnosti vezanih uz sam Janaf koji pod novom Upravom kontinuirano od 2020. podiže prihode.

Komentirajte prvi

New Report

Close