Jakovčić: Događanja u vezi s porezom definitivno nisu dobra za koaliciju

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. studeni 2012. u 12:40
PIX

“Država ima najviše nekretnina koje nisu u uporabi zbog nesposobnosti državnih vlasti, a koje bi se mogle iskoristiti.”

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić sinoć je izjavio kako distanciranje HNS-a, kao koalicijskog partnera SDP-a, od uvođenja poreza na nekretnine ne predstavlja krizu vlasti već je to, kako je rekao "kriza u komuniciranju i koordiniranju ključnih poteza Vlade". "Ne mogu komentirati reakciju HNS-a. Očito je da ta stranka, kao uostalom i IDS, nije bila uključena u sve to pa me taj potez ne čudi" , izjavio je Jakovčić Hini. Kako je dodao, IDS je u posljednje vrijeme u nemilosti.

Žalosno je i definitivno nije dobro za koaliciju, koja uistinu nema alternativu u Hrvatskoj, da nemamo nikakve dogovore o tako bitnim pitanjima kao što je porezna reforma, koja je tema par excellence" – rekao je predsjednik IDS-a Jakovčić. "Sva ta događanja u vezi s porezom definitivno nisu dobra za koaliciju. Jasno je da je porezna reforma Hrvatskoj potrebna, međutim ona mora počivati na prvom osnovnom postulatu da se građanima ne smiju povećati davanja", rekao je. Ponovio je kako IDS nije ni za kakav zakon koji dodatno opterećuje građane.

Po njegovim riječima građani nisu u mogućnosti plaćati poreze, pa smatra da treba oporezivati neuspješne općine, gradove i županije pa i državu jer, kako je rekao "država ima najviše nekretnina koje nisu u uporabi zbog nesposobnosti državnih vlasti, a koje bi se mogle iskoristiti".

Komentari (2)
Pogledajte sve

Problem je što u zemlji nije riješeno vlasništvo, niti SFRJ se nije uknjižila na nacionalizirano, a već je uzurpirano ono što treba biti denacionalizirano, katastri i zemljišnici u neredu na Austro-Ugarskim knjigama…priča se o putu na Mjesec, a nismo još kotač izumili!

alternativa uvijek postoji a pogotovo koalicijskoj vlasti
pozivanje na zastitu građana od onih koji sebe od osamostaljenja izdvajaju od gađana u posebnu kastu povlastenih i bogom danih da o njima brinu je pokazala istim građanima kako o njima brinu svojim imovinskim karticama
stoga sve teze koje iznosi jakvcic su osobne i klasterske prirode
pitanje poreza je samo u tome da ne smije biti izuzetih iz njega kao i same drzave ili vjerskih ustanova lokalne uprave bilo kog svi moraju po toj stavci biti obveznici jer to je porez na nekretninu ne na fizicku osobu oib je nosioc obveze placanja iz osnova vlasnistva
pa stoga vise treba razgovarati o stopama i njihovim visinama
svaka nekretnina u prostoru treba biti predmet poreznog rjesenja

New Report

Close