Jako Andabak preuzeo dva hotela kod Omiša, a najavio je i gradnju hotela uz poznatu plažu

Autor: Poslovni.hr , 15. ožujak 2019. u 10:09
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Osim Bizovačkih toplica i hotela Kaj u Mariji Bistrici, Andabakov biznis mahom je koncentriran u srednjoj Dalmaciji.

Lanac Bluesun u vlasništvu najvećeg dalmatinskog hotelijera Jake Andabaka bogatiji je za dvije prinove: Kako je potvrđeno tportalu, pod njegovu kapu prelaze dva hotela u okolici Omiša koja su dosad bila u vlasništvu lokalnog poduzetnika Josipa Milavića.

Radi se o hotelu Sagitta s 85 soba u obližnjem Ruskamenu te hotelu Nestos u mjestu Duće, s njih tridesetak. Prvi je trenutno kategoriziran s tri zvjezdice, dok je drugi u visokoj fazi gotovosti, no još uvijek nije stavljen u funkciju. Oba će od početka ove sezone poslovati pod brendom Bluesun.

Andabak je za tportal potvrdio transakciju, otkrivši detalje dogovora s Milavićem.

'Radi se o najmu, a upravljat ćemo ovim hotelima u razdoblju od idućih deset godina', kazao nam je, dodavši da 'postoji i mogućnost daljnjeg proširenja suradnje'.

Osim Bizovačkih toplica i hotela Kaj u Mariji Bistrici, Andabakov biznis mahom je koncentriran u srednjoj Dalmaciji: pod Bluesunom djeluju tri hotela u Brelima, tri u Tučepima, jedan u Supetru i tri u Bolu, a tu su još i kamp u Paklenici te hotel u obližnjem Starigradu.

Nedavno je u partnerstvu s velikom turističkom agencijom preuzeo i čuveni Jadran u Tučepima, a vlasnik je i aerodroma na Braču. Uskoro, tvrdi, započinje i gradnju hotela uz splitsku plažu Trstenik.

Josip Milavić najpoznatiji je kao donedavni vlasnik trgovačkog lanca Studenac, koji je prošle godine prodao poljskom fondu Enterprise Investors. Tada je najavljivao da će se koncentrirati na turistički dio biznisa, no najavljenih ulaganja u gradnju novih hotela nije bilo. Milavić je ostao nedostupan za komentar najnovijeg dogovora s Andabakom.

Komentirajte prvi

New Report

Close