Jak potres zatresao Hrvatsku, seizmolog Fiket najavio što možemo dalje očekivati

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. kolovoz 2021. u 08:06
Foto: EMSC

Potres  se sjetio se u široj okolici Petrinje, Siska i Zagreba te šire, a za sada nema informacijama o štetama. 

Seizmolog Tomislav Fiket rekao je za HRT kako se nakon noćašnjeg potresa kod Petrinje, koji je bio snažniji od onih koji su se u zadnje vrijeme događali, moguća naknadna podrhtavanja tla.

Noćas u 1 sat i 58 minuta dogodio se prilično jak potres s epicentrom kod Petrinje, magnitude 4,2 prema Richteru, a zatim je bilo naknadnih od kojih je najjači – 2,8 po Richteru – bio je 29 minuta poslije prvog.

Potres  se sjetio se u široj okolici Petrinje, Siska i Zagreba te šire, a za sada nema informacijama o štetama.

U 1.58 sati seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su prilično jak potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 4, 2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru je bio 5. do 6. stupnja europske makroseizmičke ljestvice.

Potres se osjetio u široj okolici Petrinje i Siska te u Zagrebu, vidim po javljanjima građana – da se osjetio i diljem RH, rekao je Fiket.
Nakon toga je bilo još naknadnih potresa od kojih je najjači bio u 2.27 sati kada su seizmografi Seizmološke službe zabilježili slab potres s epicentrom kod Petrinje, magnituda je bila 2,8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru je bio 3. do 4. stupnja europske makroseizmičke ljestvice, rekao je seizmolog Tomislav Fiket.

“Nakon dugo vremena, dignuo nas iz kreveta. Ovaj je bio kratak, ali konkretan”, napisao je jedan građanin iz Velike Gorice.

Komentirajte prvi

New Report

Close