Jadranka ulaže 100 milijuna eura u golf na Cresu

Autor: Marija Crnjak , 05. listopad 2016. u 07:49
Foto: Thinkstock

Eco Golf Resort Matalda na Cresu imat će dva championship terena s 18 rupa, hotel kapaciteta do stotinjak soba, 15 vila za igrače s bazenima, marinu, heliodrom.

Nakon što je Vlada njihov projekt proširenja Zračne luke Mali Lošinj proglasila strateškim, Jadranka grupa ovih će dana od Primorsko-goranske županije dobiti i službeno zeleno svjetlo za sljedeći megaprojekt: Eco Golf Resort Matalda na Cresu.

Tijekom listopada očekuje se da Skupština Primorsko-goranske županije donese potrebne izmjene županijskog prostornog plana, kojim će se omogućiti investicija na terenu ukupne površine 320 hektara, što je investitor uzeo u dugoročni najam od Krčke biskupije. U Jadranki otkrivaju kako se predviđa gradnja dvaju championship terena s 18 rupa (prikladnih za organizacije golf-turnira), hotela kapaciteta do stotinjak soba, petnaestak vila za igrače s bazenima uklopljenima u prirodu te male marine i heliodroma.

 

320hektara

velik je teren koji je Jadranka unajmila od Krčke biskupije

Ističu da ništa što se sagradi u sklopu Golf Resorta neće imati mogućnost prodaje. Riječ je o velikoj investiciji koja će prema okvirnim procjenama premašiti 100 milijuna eura, no njezina ukupna vrijednost ovisi o finalnom planu i potrebnim kapacitetima. U Jadranki za projekt planiraju potražiti dodatne izvore financiranja te partnere.Ističu kako se, sukladno planu izgradnje, posebna pozornost posvećuje zadovoljavanju najviših ekoloških standarda. "Stoga su u suradnji sa Zavodom za prostorno planiranje izrađene studije o zaštiti prirode kako se izgradnjom resorta ni na koji način ne bi taknulo u prirodu. Od cjelokupnog zemljišta čak 76 posto prirodno konfiguriranog zemljišta ostaje netaknuto", kažu u Jadranki.

Preostali dio zemljišta na južnom dijelu Cresa odnosi se na golf-terene (20 posto), zgrade s pripadajućim okolišem (3 posto) te vodene površine (1 posto). Dodaju kako će golf-terene projektirati slavni Ernie Els, što će dodatno pridonijeti promociji destinacije i izazvati interes svjetskih golfera.  Inače, Els godišnje odabire samo dva terena na kojima želi raditi na najljepšim lokacijama svijeta, a Cres se pokazao idealnom lokacijom kojoj treba minimalna intervencija u prirodu.

Komentirajte prvi

New Report

Close