Jačanje konkurentnosti MSP-a u prioritetima

Autor: Marija Brnić , 21. siječanj 2020. u 21:59
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Dugoročna strategija industrijske politike u fokusu Horvatova obraćanja u Bruxellesu.

Prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem EU u okviru COMPET Vijeća ispred dva odbora Europskog parlamenta (za unutarnje tržište i zaštitu potrošača, te za industriju, istraživanje i energetiku) u Bruxellesu danas predstavlja ministar gospodarstva Darko Horvat. Prema Horvatu, u fokusu će biti dugoročna strategija industrijske politike. Čim EK predstavi novu strategiju, slijedi rasprava i donošenje zaključaka, što se po Horvatu prvenstveno odnosi na Europski zeleni plan koji je uključen u prvi prioritet hrvatskog predsjedavanja

“Europe koja se razvija”. U veljači na COMPET Vijeću ministri gospodarstva raspravljat će o prijelazu na klimatski neutralnu kružnu industriju, a jedan od prioriteta je i jačanje konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika. U tom smislu, Horvat pozdravlja inicijativu predsjednice EK o Strategiji za SME, a važnim vidi i dovršetak pregovora o Programu jedinstvenog tržišta u okviru kojeg su predviđene mjere za financiranje rasta poduzeća.

Horvat očekuje da EK predstavi akcijski plan za bolju provedbu pravila jedinstvenog tržišta, a mi ćemo predložiti i usvajanje Zaključaka o boljim propisima s prijedlozima poboljšanja načela i metodologija za smanjenje regulatornih troškova. 

Komentirajte prvi

New Report

Close