Jačaju zdravstvenu nišu, slijedi deal s poznatom poliklinikom

Autor: Suzana Varošanec , 07. travanj 2019. u 22:00
Počeo je s radom hotel Kaštel, idući vikenda proradit će najveći 'punjač' prihoda - Katarina/Goran Kovačić/PIXSELL

Cilj je da Jadran uđe u društvo vodećih hotelijersko-turističkih tvrtki na obali, poručuje Goran Fabris.

Nakon što su dva mirovinska fonda PBZ Croatia osiguranje i Erste plavi, po cijeni od 200 milijuna kuna preuzeli od države većinski paket dionica hotelske tvrtke Jadran iz Crikvenice, pokrenut je investicijski ciklus u obnovu niza objekta.

Pripreme za novu sezonu u punom su jeku, pohvalila se Uprava ove tvrtke. Aktualna faza ulaganja "teška" je 130 milijuna kuna. No, u planu je i nastavak investicija po završetku sezone, dok će u nekoliko godina ukupna ulaganja biti zaokružena na od 450 milijuna kuna. 

'Ušminkavanje' završeno
Cilj je da Jadran uđe u društvo vodećih hotelijersko-turističkih tvrtki na obali, poručuje predsjednik Uprave Goran Fabris. Lani je preuzeo vođenje tvrtke, a ovih dana priprema i otvaranje prvih "ušminkanih" objekata. Prošlog petka počeo je s radom hotel Kaštel, sljedećeg vikenda proradit će njihov najveći "punjač" prihoda hotel Katarina, gdje se nalazi kongresni centar te prije Uskrsa i hotel Omorika.

Ime je dobio po endemskoj vrsti drveta omorike, a otkrio ju je dr. Josip Pančić, poznati hrvatski botaničar rođen u crikveničkom kraju. Nasuprot činjenici vidljivosti radova na mnogim objektima i u Crikvenici i u Selcu, u tišini se odvijaju zanimljivi pregovori. Trebali bi dovesti do velikog iskoraka Jadrana s hotelom Katarina u Selcu. 

Velika očekivanja
Neslužbeno se doznaje da se priprema teren za suradnju kojom će se omogućiti nova vrsta proizvoda iz niše zdravstvenog turizma. U Crikvenici on ima tradiciju dugu 130 godina, a za Jadranov plan vezuju se velika očekivanja da će značajno pridonijeti kompaniji na prepoznatljivosti te donijeti bolje popunjavanje smještajnih kapaciteta tijekom cijele godine.

Prema našim informacijama, posrijedi su pregovori s jednom uglednom privatnom zdravstvenom ustanovom koji su pred završekom. A tijekom jeseni mogli bi okončati i pripreme vezane za realizaciju te suradnje. Drugim riječima, to znači da bi od 2020., u sklopu hotela Katarina, započeli poslovati tijekom cijele godine.

Pojedinosti vezane za inovativni proizvod, cjelogodišnje poslovanje i sinergiju sa zdravstvenom ustanovom, zasad u Jadranu ne žele iznositi. Sa započetim oporavkom u prošloj godini u 2019. planiraju i za 30% veće prihode, ali i višestruki skok EBITDA.

Komentirajte prvi

New Report

Close