Stručnjaci upozorili da postoji samo jedan način trajne zaštite potrošača

Autor: Poslovni dnevnik , 17. ožujak 2023. u 07:00
Nužno je izraditi strategiju revitalizacije svinjogojstva, smatraju stručnjaci/Shutterstock

Poljoprivredni analitičar Miroslav Kuskunović ističe kako je nužno izraditi strategiju revitalizacije svinjogojstva.

Hrvatska se mora okrenuti vlastitoj proizvodnji jer jedino tako može osigurati dostupnost hrane po povoljnim, stabilnim i konkurentnim cijenama te smanjiti uvoz, posebice svinjskog mesa, rekli su predsjednik Hrvatske udruge proizvođača svinja (HUPS) Krešimir Kuterovac i poljoprivredni analitičar Miroslav Kuskunović.

Govoreći o novom paketu Vladinih mjera odnosno ograničavanju cijena određenih proizvoda među kojima je carsko meso, obojica ističu kako se time želi pokazati da se vodi briga o potrošačima, ali ističu i da treba povećati domaću proizvodnju.

“Vlada limitiranjem cijena želi reći kako vodi brigu o potrošačima. To je u redu, no bolje je povećati domaću proizvodnju. To je bolji način i briga za potrošače: da imamo dovoljno domaće hrane, a ne da ovisimo o uvozu”, kaže Kuterovac.

Poljoprivredni analitičar Miroslav Kuskunović ističe kako je nužno izraditi strategiju revitalizacije svinjogojstva.

“Zbog rasta cijena u trgovini Vlada trebao napraviti strategiju revitalizacije svinjogojskog sektora, jer se pokazuje da je samodostatnost u proizvodnji jedino mjerilo stabilnosti cijena. Ovako smo ovisni o uvoznoj inflaciji”, kazao je.

Komentirajte prvi

New Report

Close