Iznenađujuće? Na popisu mjesta koje treba izbjegavati našao se i popularan hrvatski grad

Autor: VLM , 10. rujan 2018. u 16:19
Foto: Grgo Jelavić / Pixsell

Julia Hammond, autorica teksta, piše kako zbog gužvi koje se stvaraju u samom centru, turisti ne mogu uživati u ljepoti ovog grada.

The Discoverer je svojim čitateljima napravio popis na kojem se nalazi pet turističkih destinacija koje trebaju izbjegavati, a na popisu se našao i naš Dubrovnik.

Julia Hammond, autorica teksta, piše kako zbog gužvi koje se stvaraju u samom centru, turisti ne mogu uživati u ljepoti ovog grada.

– Posjet staroj jezgri Dubrovnika vrhunac je odmora u Hrvatskoj, ali gužve koje se stvaraju u malim i uskim ulicama u centru ne pridonose kvaliteti ovog iskustva. Ta pretrpanost se pogoršava kada stižu kruzeri i putnici s kruzera na nekoliko sati stvore veliku gužvu. K tome grad je jako popularan jer se u njemu snimala hit serija "Igra prijestolja". Vlasti su prisiljene djelovati i ograničiti broj turista, koji posjećuju zidine, na 4000 dnevno – piše Julija. 

Preporučuje da umjesto u Dubrovnik posjetu Ohrid. – Ohrid je šarmantan, od restorana na jezeru do drevnih crkvi i samostana. Grad ima bogatu  povijest i uživat ćete ondje bez gužvi – hvali autorica Ohrid.

Na ovom popisu mjesta koje trebate izbjegavati kad idete na odmor nalaze se i Barcelona, i to na prvom mjestu, na drugom je Maya Bay na Tajlandu, treći je Galapagos, četvrti je Machu Picchu i peti je Dubrovnik. 

Komentirajte prvi

New Report

Close