‘Izmjene zakona pogubne su za kontinentalni turizam’

Autor: Poslovni dnevnik , 14. srpanj 2015. u 21:59
Damir Bajs/G. Jelavić/PIXSELL

Došlo bi do ukidanja polovice TZ-ova u trenutku kad kontinent bilježi rast od 30 posto.

Damir Bajs, župan i predsjednik Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije, kontinentalne rekorderke u turističkom rastu, oštro se usprotivio promjenama Zakona o turističkim zajednicama.

"Naša županija u prvih šest mjeseci ima 30% više dolazaka i 80% više noćenja. Rezultat je to rada privatnog sektora u turizmu, ali i Turističkih zajednica. Novi Zakon, što se tiče Bjelovarsko-bilogorske županije, ne bi doveo do ukidanja TZ-ova koji je predviđen automatizmom te se ne bi odnosio na Županiju, ali bi u mnogome otežao daljnji rad", kaže Bajs, ali upozorava da bi promjene dovele do ukidanja gotovo polovice TZ-ova na kontinentu i dijela na moru, i to u  trenutku kad se turizam na kontinentu povećao 30% u osam godina.

"Time se gubi i smisao Strategije hrvatskog turizma jer nije jasno tko bi ju mogao provoditi, a to bi značilo i težak udarac za razvoj turizma na kontinentu. Umjesto Zakona koji bi dao vjetar u leđa kontinentalnom turizmu, imamo prijedlog Zakona koji gotovo negira mogućnost razvoja istoga", razočaran je bivši ministar turizma. 

Komentirajte prvi

New Report

Close